Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros tunga besked: Stjärnan långtidsskadad

Här är beskedet Örebro Hockey inte vill ha: Stjärnforwarden Daniel Viksten är långtidsskadad.

Annons

- Jäkligt trist, säger Viksten.

Det var borta mot Luleå den 31 januari, i den sista matchen före landslagsuppehållet, som Viksten skadade sig.

- Jag fick en tackling, en olyckshändelse, säger Viksten till NA när han kommer haltande till Behrn arena för måndagens förmiddagsträning.

Han vill inte säga vilken typ av skada det handlar om, nöjer sig med att klassificera det som en "underkroppsskada". Sannolikt rör det sig om en knäskada.

- Jag vet inte hur lång tid det tar. Läkarna säger alltifrån två-tre veckor till fyra-sex veckor, svårt att ge något exakt svar. Men det blir ingen operation i alla fall, säger Viksten.

Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson säger till NA:

- Jag har egentligen ingen information alls. Han är långtidsskadad, det är vad jag har att säga. Det är den typ av skada som vi väljer att inte gå ut med eftersom motståndarna kan utnyttja det.

Hur länge blir Viksten borta?

- Det är en beräknad rehabtid på tre-sex veckor. Trots skadan kan han träna på ganska bra även om han inte kan åka skridsko, svarar Mattsson.

Daniel Viksten värvades från allsvenska Malmö inför den här säsongen och har gjort succé under sin debutsäsong i SHL. Tillsammans med Martin Johansson och Derek Ryan har Viksten utgjort lagets starkaste anfallsvapen och fått stor uppmärksamhet i hockey-Sverige.

På 43 matcher har Viksten gjort 29 poäng fördelat på 14 mål och 15 assist.

- Förra säsongen skadade jag axeln och var borta sju matcher. Hoppas att det går snabbare nu. Jag hoppas vara tillbaka innan serien är slut. I ett eventuellt slutspel är jag absolut tillbaka, säger Viksten.

På tisdagen möter Örebro Växjö borta i första matchen efter landslagsuppehållet.

Mer läsning

Annons