Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrospelarens ruskiga smäll

Örebroforwarden Anders Eriksson tvingades avbryta matchen mot Frölunda efter en ruskig smäll mot sargen.

Annons
Anders Eriksson.

6.34 in i den tredje perioden var det slutspelat för Anders Eriksson i måndagens SHL-möte i Göteborg.

Örebrospelaren blev knuffad in i sargen av Frölundas JVM-back Tom Nilsson. Samme Nilsson som förra säsongen delade ut en brutal tackling som resulterade i hjärnskakning för Örebrospelaren Johan Adolfsson. Adolfsson lider fortfarande av sviterna efter den smällen från Nilsson som då spelade i Mora.

Det ekade över

hela Scandinavium när Anders Eriksson dunkade in i sargen. Tacklingen var inte speciellt hård men skedde i ett ögonblick då Örebrospelaren inte var riktigt beredd.

Örebrospelare fick hjälpas av isen och han blev sittande ett tag i båset innan han fann för gott att gå ut i omklädningsrummet.

Efter matchen kunde Eriksson lämna ett lite lugnande besked:

- Jag fick en hård smäll mot sargen men det tog mest mot höften. Jag har en isblåsa på nu, säger han.

Så du slog inte i skallen?- Nej, mest höften.

Återstår att se om Eriksson är i stridsdugligt skick redan till fredagens bortamatch mot Brynäs. Han behövs då Örebro redan har Johan Adolfsson, Robin Gartner, Robin Olsson, Johan Wiklander och Robin Dahlström på skadelistan som blir allt längre. Mot Frölunda saknades dessutom Emil Kåberg som inte riktigt hämtat sig från sin feber.

Om matchen sade Eriksson:

- Vi stod upp bra fram till slutet...fast jag hade inte så mycket koll på vad som hände i slutet eftersom jag var i omklädningsrummet då...

Anders har själv ett förflutet i Frölunda.

- Vi vet ju om att Frölunda kommer ut med en jäkla fart och det gäller att vara mentalt förberedd. Är man det så får man sina chanser och det gäller att ta till vara på dem. Vi måste ha lite mer killerinstinkt framför mål.

Han sammanfattade känslorna efteråt:

- Ett litet steg framåt att ta poäng, men det var surt att tappa ledningen.

Mer läsning

Annons