Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrostjärnan skadad igen – avstår landslagsspel

Han tvingades kliva av redan i första perioden mot Växjö. Skadad igen. Nu avstår Örebro Hockey-spelaren Robin Dahlström landslagsspel för att kurera sin skadade fot.

Annons

Det var i matchen mot AIK den 12 oktober som Örebros hårt jobbande forward Robin Dahlström försökte tackla en motståndare men istället fick honom över sig så att foten vreds till. Domen: En ledbandsskada i foten.

Dahlström missade fyra matcher, men gjorde comeback mot Färjestad den 29 oktober. Spelade bara 1.38 då, men var tillbaka på allvar i tredjekedjan mot Luleå och gjorde nio minuter då. Men i går, mot Växjö, tvingades Dahlström kliva av redan i första perioden.

– Jag har haft ont de här tre matcherna, men har tejpat foten hårt och det har funkat. Men mot Växjö kände jag att det inte gick längre, säger han.

Kan du ha gått på för tidigt efter skadan?– Så kan det vara, men jag vet inte än. Jag ska höra med läkarna vad som händer.

Dahlström kommer att undersökas i början av veckan, men har redan nu bestämt sig för att tacka nej till landslagsspel på grund av skadan. Örebroforwarden, som spelade VM i våras och är högaktuell för vinterns OS, var uttagen till Norges dubbelmöte mot Danmark i Stavanger på fredag och lördag, men stannar nu hemma i Örebro istället.

– Det är ingen poäng att åka dit. Jag ska stanna här och få ordning på foten istället så att jag förhoppningsvis kan vara tillbaka direkt efter uppehållet, säger Dahlström.

Efter landslagsuppehållet drar Örebro Hockey igång med hemmamatch mot Modo tisdagen den 12 november. Laget laddar genom att vara träningsledigt i dag, söndag, för att sedan träna måndag-torsdag och söndag-måndag med en ledig korthelg fredag-lördag.

Förutom Dahlström har Örebro just nu sex andra spelare på skadelistan: Robin Olsson och Johan Adolfsson som förmodligen kommer att missa större delen av säsongen med höft- respektive huvudskador, axelskadade Robin Gartner, knäskadade Johan Wiklander och tumskadade Henrik Löwdahl som fortfarande har flera veckor kvar av sina respektive rehabtider medan huvudskadade Christoffer Norgren är aktuell för comeback direkt efte ruppehållet.

I Tre Kronor har karlskogingen Simon Bertilsson, Brynäs, tvingats tacka nej till spel i Karjala Tournament den här veckan. Örebro Hockey-spelaren Daniel Sondell har nämnts som aktuell för landslaget, men förbundskaptenen Per Mårts valde istället att plocka in Tobias Viklund, Avtomobilist Yekaterinburg, som ersättare.

Mindre än 24 timmar senare tvingades dock även Viklund kasta in handduken, och ersattes då med Skellefteås Niclas Burström.

Mer läsning

Annons