Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poäng - men fjärde raka förlusten

Örebro fick en bra start mot Frölunda.
Men tappade matchen och föll till slut i förlängning.

Annons

Inte heller den här gången blev det seger för Örebro Hockey. Men det började bra mot Frölunda. Nick Plastino gav gästerna ledningen när han sköt ett inte allt för märkvärdigt skott från blå. Men Linus Fernström var helt skymd och såg inte pucken förrän den letat sig in i mål. Detta efter att Frölunda dominerat totalt i matchinledningen.

Henrik Löwdahl utökade till 2-0 när han knackade in en retur en kort stund senare. Publiken i Scandinavium var i det närmaste chockat över händelseutvecklingen.

Men Frölundas John Klingberg reducerade i slutet av andra perioden i power play. Och även i tredje perioden skulle hemmalaget göra mål med en man mer på plan. Robin Figren dundrade in 2-2. Örebros åttonde insläppta i numerärt underläge på tre matcher.

Matchen gick till förlängning och där var det åter Figren som klev fram. På pass från Mathis Olimb vandrade han in i slottet och sköt ett dragskott upp i nättaket bakom chanslöse Henrik Lundberg.

Örebro har nu fyra raka förluster i SHL, även om det blev en poäng den här gången. Frölunda klättrar upp till tredje plats. Örebro är nia och har härnäst sin fjärde raka bortamatch när Brynäs väntar i Läkerol arena på fredag.

Så var matchen: Tryck här för att komma till matchrapporten!

Mer läsning

Annons