Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus om truppen: "Vi är klara"

Örebro Hockey har spikat sin SHL-trupp.
Åtminstone fram till slutet av augusti.
– En trupp blir aldrig hundra procent spikad, säger Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson.

Annons
Pontus Gustafsson.

Dagens hockeynyhet är annars att Jens Gustafsson får ökat ansvar som junioransvarig. En organisatorisk satsning som klubben nu väljer att  genomföra.

– Jens blir headcoach för hockeygymnasiet där han också kommer ansvara för kontakten med andra klubbar. Han blir också rekryteringsansvarig för J18-laget där vi lägger mer kraft än vad vi har gjort tidigare, säger Pontus Gustafsson.

– Vi hoppas också att vi kan utveckla kontakten med skolan på ett bättre sätt. Den här satsningen innebär en utökning av organisationen igen och helt i linje med hur styrelsen vill att vi ska driva föreningen. Med ett starkt fokus på juniorsatsningen, fortsätter Gustafsson. 

Hur ser det fortsatta jobbet ut med A-truppens spelare?– Där är vi klara.

Är truppen hundra procent spikad?– Det blir den ju aldrig. Men just nu letar vi inte aktivt utan är nöjda med den trupp som vi har. Vi kommer att ha den här truppen fram till den 30 augusti har vi bestämt. När vi åker på läger till Schweiz kommer vi att banta den något.

Vad säger du om att Jared Aulin missar de sex första omgångarna på grund av skattemässiga regler?– Vi vet om att det är på det sättet. Vi är väl förberedda på det.

Kommer ni låna ut Aulin under säsonginledningen?– Det återstår att se. Jag för en dialog med hans agent om det. Vi får se hur vi gör där.

Innebär den fastställda truppen att Ville Viitaluoma är avskriven för en comeback? 

– En jättebra spelare, men har ett kontrakt med HPK. Så är det ... 

Mer läsning

Annons