Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiksuccén fortsätter för Örebro Hockey

Utsålt i tre av sex hemmamatcher. Publiken vallfärdar till Behrn arena.

Annons

Under lördagseftermiddagen är det återigen hockeyfest i Örebro när Leksand kommer på besök. Det har varit ett hårt tryck på biljetter och matchen såldes slut för flera dagar sedan.

- Vi sålde sista ståplatsen i tisdags. Det är alltid stort intresse när vi möter Leksand här, säger Örebro Hockeys biljettansvarige Carl-Michael Larsson.

När klassiska lag som Brynäs och Färjestad går bakåt i publikutvecklingen går Örebro det motsatta hållet. Trots en sportslig tuff säsong i fjol hade Örebro ett snitt på 5 027 i SHL. Och publiksuccén har fortsatt även under inledningen av den här säsongen. Örebro har haft sex matcher i Berhn arena och har ett snitt på 5 086 - en beläggning av arenan på nästan 98 procent.

I hälften av matcherna har det varit fullsatt (5 200). Den sämsta siffran hittills noterades mot Luleå den 17 september då "bara" 4 785 åskådare tog sig till arenan.

- Det ser väldigt bra ut och det finns ett sug efter hockeyn. Folk verkar tycka att vi har en bra och attraktiv produkt. Sedan att vi har en fantastiskt stöd på matcherna, det lockar ju folk till matcherna, säger Larsson.

Kan ni från klubben slå er för bröstet?

- Det kan vända snabbt i den här branschen. Det gäller att fortsätta att jobba hårt med matcharrangemangen.

Vilka biljetter är svårsålda?- Det är främst de nedersta raderna på sittplats runt om i arenan, säger Carl-Michael Larsson.

Örebro Hockeys assisterande tränare Johan Tornberg hyllar publiken i Örebro.

- Jag är extremt imponerad över det positiva sätt, som Örebro som stad och region ställer upp för det vi får se i vår hall. Det är magiskt och vi är tacksamma och glada för att publiken ställer upp för oss. Det är fantastiskt, säger Johan Tornberg.

Mer läsning

Annons