Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross efter nionde förlusten: Kan inte spela bättre

Nionde raka förlusten. Då fick Örebro Hockey-tränaren Patrik Ross tuffa frågor på presskonferensen – men duckade samtliga. Han känner sig inte pressad och är nöjd med spelet.

Annons

För 14:e gången på 20 matcher, flest av alla lag i SHL, gjorde Örebro Hockey första målet mot Modo.

Men återigen tappade Örebro också ledningen, och förlorade efter straffläggning. Nionde raka förlusten, tionde raka matchen utan trepoängare. Örebro Hockey-tränaren Patrik Ross erkände att just poängförlusten var sur, men var annars väldigt försiktig i sina kommentarer om läget.

– Prestationsmässigt var det återigen en bra hockeymatch. Jag kan inte vara missnöjd. Det enda som grinar emot är att man suktar något djävulskt efter tre poäng. Men det är gott gry i grabbarna och så länge vi presterar bra så glider det ändå över till lite positivt, säger han.

Ross tyckte att Örebro spelade "glimrande ishockey" under första halvan av andra perioden och gjorde överlag en bra hockeymatch bortsett från matchens första tio minuter och powerplayspelet i tredje perioden.

– Första tio såg det verkligen ut som två lag som vilat från matcher i tio dagar. Det var lite mycket fjällorientering över det, vi tappade puckar och åkte och gav bort puckar i mittzon när vi hade den under full kontroll, säger Örebrotränaren.

– Modo bjöd in oss genom att ta några dumma utvisningar i tredje perioden, och vi fick chansen att spela powerplay men det såg inte direkt bra ut. Då hade man ljugit om man hade sagt det.

Men överlag var han alltså nöjd. Väldigt nöjd.

– Vi vann skotten i dag med 43–26, vad kan vi begära mer? Att vi gör mål, naturligtvis. Men själva spelet vet jag inte om vi kan spela mycket bättre. Eller ja, det är klart att vi kan, vi har gjort bättre matcher, men vi hade en motståndare också.

Men trots att Ross själv ville tona ned betydelsen av förlusten fick han ett knippe tuffa frågor på presskonferensen. Som han duckade effektivt.

Känner du dig pressad?– Vad menar du, att jag skulle gått in och stänkt dit ett av frilägena? (Skratt). Nej, vad ska jag göra? Så länge vi spelar bra hockey och så länge grabbarna trivs och så länge det är okej, så absolut inte. Jag har inte tänkt i de banorna.

Sitter det i huvudet på spelarna att ni förlorat så många matcher i rad, är det därför de bränner så många lägen?– Det får du fråga dem om, men det tror jag inte. Man vill alltid göra mål när man får ett friläge, det är inte så att man börjar att fundera då.

Men brukar det inte hänga ihop, att en tyngre period sätter sig i huvudet?– Nej.

Hur mycket av ett spöke har det blivit med nio raka förluster?– Nej, men vi tar poäng, så jag ser det inte som sådär. Det vore värre om vi inte hade haft något spel och det såg fördjävligt ut. Nu gör det inte det, och vi tar poäng återigen. Vi har tagit poäng i fyra av de sex senaste matcherna och det tycker jag är ganska okej. Jag ser det inte som en rak förlust när vi ändå krigar till oss en poäng i dag. En poäng känns lite okej, som lite plåster på såren.

Modotränaren Anders Forsberg höll med Ross om att Örebro var värda segern.

– Jag tycker att Örebro var bättre än oss under större delar av matchen. För oss känns det väldigt skönt att komma härifrån med en seger och två poäng. Det var inte riktigt rättvist, men man får tacka och ta emot.

Forsberg gladdes också åt SHL-debutanten William Nylander, som hade andraassist på kvitteringsmålet men brände en straff.

– Han vågade ta in pucken, vågade attackera och utmana. Det kommer nog att bli roligt med honom i framtiden, han är inte blyg precis. När jag frågade svarade han att han var bra på att lägga straffar.

Jeff Tambellini blev stor matchhjälte för Modo med dubbla mål under straffläggningen. För Örebro bommade Conny Strömberg och Nick Plastino medan Daniel Sondell satte sin första men brände sin andra.

– Vi hade fyra frilägen i förlängningen och det var forwards som hade dem. Så det kändes rätt naturligt att släppa in backarna i straffläggningen och Sondell gjorde mål också. Även Plastinos straff var väldigt nära att gå in, förklarar Ross.

Trots förlusten gick Örebro om Färjestad i tabellen, och är nu åter på slutspelsplats. Redan på torsdag väntar ny match, borta mot Skellefteå.

Ingen av de fem skadade spelarna (Henrik Löwdahl, Johan Wiklander, Robin Dahlström, Johan Adolfsson, Robin Olsson) som missade tisdagens match är aktuell för spel då heller.

– Nej, säger Ross kort och gott.

Noterbart är att backen Bobbo Petersson petades från tisdagens matchtrupp och ersattes av juniorforwarden Calle Åsell, som fick göra SHL-debut med ett byte på 23 sekunder i slutet av första perioden.

Läs mycket mer om Örebro Hockey i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons