Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross: "Mörda för ett glas vatten"

Örebrostjärnan Jared Aulin drog på sig fyra utvisningar i sista perioden. Vad tränaren tyckte om det?
– Det tar jag med honom, säger Patrik Ross.

Annons

Efter slutsignalen i Cloetta center kom mycket att handla om alla utvisningar som avgjorde matchen. I de två första perioderna drog Örebro bara på sig två. I den sista hela sju.

Från läktaren såg man hur irriterade Örebrotränarna var på domarinsatsen med flera livliga diskussioner vid sargkanten efter avblåsningar.

Men efteråt ville Patrik Ross inte lägga fokus på deras beslut.

– Alla kändes kanske inte motiverade. Albrandt förstärkte ju sitt fall men är man där med klubban är ju reglerna så. Vi har bara att jobba efter det.

– Jag tycker vi varit ganska strikta med det innan men nu blev det för många. Vi hade pratat om att hålla oss till regler och ramar. Spelar vi fem mot fem i Linköping har vi en jättechans. Det hade vi också men får de så här många lägen blir det mål till slut. De har ju idel landslagsspelare som är duktiga på att ta tillvara på de lägena i power play.

Att poängkungen Jared Aulin drog på sig fyra av de sju utvisningarna i tredje perioden var anmärkningsvärt. Linköping gjorde då tre av sina mål.

– Det är naturligtvis inte jättebra. Men det tar jag med Aulin sen, är Patrik Ross korta kommentar.

Han var annars mycket nöjd med Örebros två första perioder.

– Vår första period är alldeles lysande, vi stänger mittzon och jobbar hårt. Vi såg frustartionen växa lite i Linköping. Vi spelade tätt och tuff och var på väg att få matchen dit vi ville.

Patrik Ross anser till och med att det var fördel Örebro – när alla spelare var på isen.

– Sett över 60 minuter tycker jag vi är bättre än Linköping i fem mot fem-spelet. Men en match innefattar ju också box- och powerplay och där är Linköping Sveriges bästa lag. De gör fyra av fem mål i powerplay. Jag tycker annars vi gör en bra match.

Örebro hade också sina överlägen. Men de utnyttjades inte alls.

– I andra perioden har vi fem mot tre och fem mot fyra. Tyvärr är vi lite uddlösa där. Hade vi gjort mål då vet man aldrig vad som hade hänt. Men det är lite skillnad på våra powerplay, det är det som avgör, medger Patrik Ross.

Varför får ni inte till det i powerplay?– Bra fråga. Jag tycker vi har spelare som skulle kunna kliva fram, men bra boxplay av Roger Melins killar kanske också bidrog. Vi har ju öppna lägen. I sista perioden gör Engstrand en bra räddning på Martin Johanssons friläge.

 – Jag saknar ändå lite killerinstinkt. Man måste kunna mörda för ett glas vatten ibland. I skottsektorn är det bara att nypa till, inte titta för mycket åt sidan.

Mer läsning

Annons