Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross mot moderklubben: "Inte lätt möta HV"

Han spelade 172 SHL-matcher för HV71 och har även varit anställd i föreningen. I kväll ställs Örebro Hockeys tränare Patrik Ross mot sin moderklubb.
- När pucken släpps spelar det ingen roll om det står HV eller Skellefteå på motståndarnas tröjor. Då är det tävling och jag vill vinna, säger Ross.

Annons
Patrik Ross.

Örebro har knappt hunnit hämta sig från skrällsegern borta mot de regerande svenska mästarna Skellefteå innan det är dags för nästa tuffa uppgift för SHL-nykomlingen.

Stjärnspäckade HV71 kom till Örebro redan i fredags, direkt från Gävle och suddensegern mot Brynäs, och tränade i Behrn arena i går.

HV71 har inlett

SHL med tre raka kryss - två övertidssegrar och en förlust - och jagar första trepoängaren mot Örebro.

Men för att lyckas med det måste de överlista Patrik Ross, en man som har full koll på HV71. Ross började spela hockey i HV som åttaåring och gjorde sex SHL-säsonger för Jönköpingsklubben 1988-94.

Åren 2007-11 var Ross dessutom tränare för klubbens J18-lag och ansvarig för Sanda Hockeygymnasium.

- HV är min moderförening och jag känner alla. Men när pucken släpps spelar det ingen roll om det står HV eller Skellefteå på motståndarnas tröjor. Där är det tävling och jag vill vinna, säger han.

- Även om jag har jättebra koll betyder det inte att det är lätt att möta HV. Det är ett jäkla bra lag. Det gäller att vi är beredda från start. Jag vet att Uffe Dahlén (HV-tränaren) alltid spelar en aggressiv hockey från start.

Örebro flög hem

från Skellefteå på fredagen och spelarna hade frivillig träning. Patrik Ross åkte hem och städade lägenheten.

Hur har reaktionerna varit efter att ni tagit mästarklubbens skalp?- Jag är jäkligt tråkig när det gäller sånt, men jag kan inte gå och glädjas åt en match speciellt länge. Jag ser hela tiden framåt, det är så tätt med matcher att man inte kan titta bakåt.

Men Ross medger att han är stolt över insatsen i Skellefteå.

- Vi fick inte med oss nåt under 65 minuters spel. Det var mycket motvind. Men vi tog stryk, täckte skott och gav allt. Det finns inget lag i den här serien som är i närheten av Skellefteås kapacitet, och då ska vi ändå komma ihåg att de saknade stjärnor Jimmie Ericsson och Oscar Möller, säger Ross.

Målvakten Henrik Lundberg gjorde en strålande SHL-debut när Tim Sandberg stannade hemma, sjuk. Men Tim är tillbaka i truppen mot HV71. Om han vaktar kasen eller står i båset återstår att se.

- Tim är med, bekräftar Ross.

Marcus Weinstock stannade hemma från Skellefteå då familjen väntar tillökning. På fredagseftermiddagen var det fortfarande lugnt på den fronten.

- Marcus har inte ringt så jag utgår från att inget hänt. Han är med i truppen men om han sen spelar eller inte vet jag inte. Det är upp till Marcus själv, säger Ross.

Backen Robin Gartner blev axelskadad mot Skellefteå och blir borta en tid.

- Ett par veckor till att börja med, säger Ross.

- Vi har sju backar och sen får vi ser hur de ska formeras. Men det är så tätt med matcher att jag vill gå runt med mycket folk, förklarar Örebrotränaren.

Under Gartners konvalescens kommer en back från juniorlaget att flyttas upp. Oklart vem.

Mer läsning

Annons