Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross: "Nio brända frilägen på två matcher"

5-0 i baken. Låter som en total utskåpning. Det var det inte.
- Vi äger halva matchen, men gör inte mål. Då vinner man inte i Skellefteå, säger Örebro Hockeys tränare Patrik Ross.

Annons

Första halvan av matchen i Skellefteå Kraft arena var Örebro bättre än det serieledande mästarlaget. Smart och tätt försvarsspel, omställningar från mittzon som gav fina målchanser. Men inga mål.

- "Dibo" (Justin DiBenedetto) får ett friläge efter 20 sekunder på just en sådan omställning som vi pratat om. Men gör inte mål. Vi har ytterligare tre-fyra såna lägen innan Skellefteå gör 1-0 i powerplay. Strax därpå kommer tvåan, och sedan gör de 3-0 när vi skjuter från blå och en klubba går av, de får friläge och straff. Det grinar oss i ansiktet nu, och jag låter säkert knäpp för den som inte sett matchen, men vi kunde ha haft både 2-0 och 3-0, säger Patrik Ross.

Det här med målskyttet är förstås ett problem. Mot Modo senast sköt Örebro 47 skott och gjorde ett mål. Brände ett antal frilägen då också.

Har det satt sig i spelarnas huvuden så att det låser sig när lägena dyker upp?- Det ska du egentligen inte fråga mig, utan spelarna. Alla vill ju göra mål, självklart är det så. På två matcher nu har vi missat nio rena frilägen. Vad det beror på kan jag inte säga, och jag vet heller inte vad jag ska göra åt det. Jag kan bara hoppas och tro att pucken ska studsa vår väg snart, säger Ross.

Nu rann det iväg fort efter Oscar Möllers 1-0. Trots att Skellefteå under halva andra perioden faktiskt inte hade ett enda skott på mål. 4-0 på dryga sex minuter.

- Det är ju inte bara tur, de har kvalitet i sina avslut, de gör mål när de får sina lägen. En spetskvalitet som vi saknat en tid. Och gör man då inte mål här uppe, då får man stryk. När vi vann här förra gången skapade vi inte alls lika många chanser som i kväll. Så det är inte svårt att se var skillnaden ligger.

Två bra matcher efter uppehållet, eller i alla fall en och en halv. Men bara en poäng ut av det, och nu dessutom jumbo i tabellen då både Färjestad och HV71 vann.

Mentalt jobbigt?- Ja, Självklart är det tufft mentalt att inte få med sig något när man gör bra matcher. Men jag kan inte trolla. Jag tycker synd om killarna som verkligen jobbar hårt för att det ska lossna.

Nu väntar två matcher mot lag som liksom Örebro på förhand förväntats få slåss i botten av tabellen. Leksand och AIK. Masarna först, i Behrn arena lördag.

DIna tankar inför den matchen?- Leksand är defensivt starkt, det vet vi. Jag hoppas och tror att vi kan fortsätta spela bra hockey, och att vi får lite medstuds. Killarna är verkligen värda det, och hela föreningen suktar efter en vinst nu. Självklart är det en viktig match på lördag, säger Patrik Ross.

Mer läsning

Annons