Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross om Örebros roadtrip: "Lite konstigt" 

Örebro Hockey ger sig ut på en roadtrip i SHL. På tio dagar ska fyra bortamatcher avverkas. Den första spelas i Cloetta center i Linköping i kväll.

Annons
Patrik Ross.

- Lite konstigt, tror inte att nåt annat lag har så, säger tränaren Patrik Ross.

Örebro har rena rama NHL-schemat närmaste tiden med fyra raka bortamatcher.

- Vi fick ta över Timrås spelschema. När programmet gjordes långt före sommaren hade man gjort en roadtrip för Timrå, förklarar Örebros ordförande Ulf Gejhammar.

Nu är det inte värre än att Örebro kan åka hem och ladda om efter varje bortamatch. Efter Linköping väntar i tur och ordning Leksand (fredag), Frölunda (måndag) och Brynäs (nästa fredag).

- Jättetufft, men inspirerande och en jätteutmaning för oss, säger Patrik Ross.

Först och främst väntar alltså Linköping i kväll.

- En tuff bortamatch. Linköping är ett av de två-tre bästa lagen i serien. De har en otrolig spetskvalitet i laget. De leder poängligan i SHL både på back- (Magnus Johansson) och forwardssidan (Pär Arlbrandt) . Det gäller för oss att se upp med deras offensiv. Framför allt deras powerplay som är otroligt bra, säger Ross.

Senast föll Örebro hemma mot AIK med 4-1. Patrik Ross har analyserat matchen.

- Vi satte dom under hård press i 60 minuter så spelmässigt var det inte dåligt men i powerplay blev vi lite bleka. På grund av vårt spelövertag sökte vi ett moment till i avslutningarna istället för att nypa direkt. Bättre att ta läget direkt istället för att vänta på ett ännu bättre läge.

Han jämför med hur det sett ut när Örebro mött topplag på bortaplan.

- Uppe i Luleå sköt vi 21 skott och gjorde fem mål. Hemma mot AIK sköt vi 45 och gjorde ett. I Luleå visste vi att kommer det ett läge gäller det att ta till vara på det eftersom det kanske inte kommer några fler chanser. Jag är inte säker på att spelövertag gynnar oss. Vi är bra när vi får jobba oss in i matcherna, säger Patrik Ross.

Mer läsning

Annons