Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ross: ”Stämningen påminde om Tyskland”

Örebrotränaren Patrik Ross var nöjd över mycket i SHL-premiären. Allra mest med supportrarnas stöttning:
– Det påminde om min tid i Tyskland, säger han.

Annons
Patrik Ross.

De tyska ishallarna är vida kända för sin livliga stämning och högljudda publik. 1996-97 spelade Patrik Ross själv bland annat i tyska ligalaget EC Ratingen.

När Örebro Hockey efter 34 år gjorde comeback i svensk hockeys högsta liga såg också Örebrofansen till att förvandla Löfbergs arena till en gungande festplats. De röda tröjorna dominerade alla läktarsektioner i den fullsatta hallen (8 500 åskådare).

– Det var en fantastisk inramning. Jag har inte upplevt något liknande. Den närmaste jämförelsen är från min tid i Tyskland, säger Patrik Ross.

Men på isen såg festen att ta slut omgående. Örebro åkte snabbt på en dubbelutvisning och låg under med 1-0 efter knappt två minuter.

– Vi var lite stela de första minuterna. Jag vet faktiskt inte varför. Men vi jobbade oss in i matchen, säger Patrik Ross om inledningsperioden.

Mellanakten var han däremot inte alls nöjd med.

– Vi åkte mest omkring i Siljansvängar. Vi satte oss i svåra situationer, trodde vi kunde börja spela fint. Där bjöd vi in Färjestad i matchen.

– I tredje stängde vi mittzonen bättre. Det var väl jämt skägg där. Men jag ber inte om ursäkt för att vi åker från Karlstad med två poäng.

Hur var anspänningen i omklädningsrummet inför denna historiska premiär?– Det var relativt lugnt. Jag bad också Emil Kåberg och Christoffer Norgren att ta hand om taktpinnen, sköta det sista snacket. De sa några peppade ord.

Segern mot Färjestad var en riktig skräll. Nederlagstippade Örebro mot en storklubb med massor av rutin av premiärer på den här nivån. Men att triumfen ska sätta några spår i laget tror inte tränaren.

– Vi har ju ett ganska ålderstiget lag. Hade truppen bestått av tio-tolv 20-åringar hade kanske risken funnits att det stigit någon åt huvudet, säger Patrik Ross.

– Direkt efter slutsignalen sa jag också till killarna att de kan suga på den här karamellen en dag. Men från och med måndag morgon vill jag inte höra ett enda ord om den här matchen. Då är det full fokus på Leksand.

På tisdag kväll väntar hemmapremiären i Behrn arena. Bättre förhandsreklam kunde laget knappast åstadkommit.

Mer läsning

Annons