Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryan: ”Bra för självförtroendet inför slutspelet”

Örebro Hockey är urstarka i tredje perioden. Att kunna stänga matcher mot lag som Växjö är viktigt inför slutspelet, menar skyttekungen Derek Ryan.

Annons
Derek Ryan.

Senaste nio matcherna har Örebro Hockey bara förlorat en tredjeperiod – och vunnit fyra. Ett urstarkt facit som gör att laget vänt matcher – som borta mot Linköping – och stängt dem – som hemma mot Växjö på tisdagskvällen.

Väldigt viktigt, menar stjärnan Derek Ryan, som nu hoppas att laget kan bli bättre även i förstaperioderna.

– I omklädningsrummet pratar vi hela tiden om att den sista perioden ska vara vår bästa period, men nu måste vi även börja komma ut starkare i förstaperioderna. Ibland kommer vi ut starkare och ibland svagare, och om jag visste varför skulle jag naturligtvis fixa det direkt. Men jag tror att var och en kan fokusera lite mer individuellt och komma lite föreberedda till matcherna. Framför allt här hemma, där jag tycker att vi borde kunna gå ut stenhårt mot lag som suttit i buss halva dagen, kontrollera matcherna från start och skaffa oss momentum, säger Ryan.

Mot Växjö var det i stället gästerna som fick övertaget. Även om Örebro hade första periodens två hetaste chanser i Marcus Weinstocks stolpskott och Martin Johanssons friläge var det gästerna som kontrollerade händelserna och hade överlägset mest puck och flest skott.

– Varken i första eller andra perioden var vi så bra som vi vill vara, och vi ska vara glada att vi hade 2–1 där, säger Ryan.

Men sedan, i tredje perioden, gjorde Örebro just en typisk Örebro-avslutning – och var som bäst när det gäller som mest.

– Där spelade vi som vi ska och kontrollerade spelet lite mer. Skönt att komma ut till sista perioden i ledning här hemma , då har vi bra självförtroende, säger Ryan.

– Viktigt också att visa att vi kan stå som vinnare i tajta 2–1-matcher. Det är bra för vårt självförtroende inför slutspelet.

Ryan spelade fram till Martin Johanssons 1–0-mål i fem mot tre-spel i inledningen av andra perioden och slog pucken som gav Martin och Daniel Viksten två mot ett-läget som resulterade i 2–0-målet en stund senare.

– Två fina spel, men i övrigt har jag högre krav på mig själv. Jag kontrollerade inte pucken så mycket som jag vill. I tredje perioden tycker jag att vi, liksom resten av laget, spelade bättre.

Då räckte det också till tre poäng.

I onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan: Läs om Derek Ryans dröm om att SHL-succén ska leda till NHL-spel.

Mer läsning

Annons