Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryan slog till efter oväntad bjudning

100-poängsmannen Derek Ryan punkterade matchen mot HV71. Med en klockren frispelning från en ovetande motståndare. – Plötsligt var pucken bara på mitt klubblad, säger Ryan.

Annons

Ryans andra mål för säsongen var en ofrivillig bjudning. Det gav 2-0 mot HV71 och kom med mindre än fem minuter kvar att spela. Här berättar han själv om målet som styrdes på en HV-backs skridsko som var på väg ut i båset för ett byte. Pucken ändrade helt riktning och friställde Ryan, som vek runt Gustaf Wesslau med en backhand.

– Det blev en turstuds. Jag hann inte ens tänka, plötsligt var pucken bara på mitt klubblad, säger han och fortsätter:

– Någonstans slog det mig att det kunde komma en avblåsning för för många spelare på isen eftersom pucken träffade deras spelare på väg ut i båset. Men när den inte kom gjorde jag min dragning och satte pucken i mål. Allt gick så fort.

Har du gjort något liknande mål?– Det är inte ofta det uppstår sådana här situationer. Men jag gillar gå över på backhand i de lägena. Jag lät målvakten göra första förflyttningen och väntade ut honom. Det funkade fint.

Vad betyder segern mer än tre poäng?– Den var viktigt för lagets självförtroende och karaktär. Vi hade pressen på oss efter de senaste matcherna men gjorde mål, höll nollan och fick stoltheten tillbaka.

Mer läsning

Annons