Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Örebro få ordning på sitt powerplay

Patrik Ross är nöjd med mycket efter Örebros två första matcher.
Dock inte powerplay-spelet.
– Vi måste våga ta mer ansvar, säger Örebrotränaren.

Annons

Många hockeymatcher avgörs i powerplay. Där har Örebro inte hittat rätt ännu. Något som måste fungera om man ska ha en chans att skrälla mot Skellefteå.

– Det måste vi ta tillvara på. Vi måste suga tag i läget när det kommer. Går inte att tänka: ”Det kanske dyker upp ett bättre läge”. Det handlar om att ta ansvar för sitt läge och våga ta skottet, säger Patrik Ross.

Är det svårare för spelarna att våga ta ansvaret som nykomling i SHL?– Det finns säkert en massa olika anledningar till det. Men vi väljer att inte leta ursäkter. Nu är vi här och vill spela ishockey och jag tycker att grabbarna sköter det jättebra. Jag njuter varje dag av att få komma ner till den här gruppen.

Förlust mot nykomlingen Leksand på tisdagen trots 46 skott på mål. Det lär knappast bli lättare mot regerande svenska mästarna i kväll.

– Hade vi fått utdelning så är det ingen som hade tyckt det var konstigt om vi vunnit med 6–1. Men det är historia nu. Vi blickar framåt mot Skellefteå. Fantastiskt lag som nyss vunnit SM-guld. Vi vet att det kommer bli stentufft.

Sett till alla förhandstips är det en match där Örebro inte har något att hämta. Men det betyder också att Örebro har allt att vinna.

– Vi är rankade

sist. Alla lag är bättre än oss uppenbarligen, enligt experterna. Så vi spelar utan press varje match. Det är bara den pressen vi sätter på oss själva. Vi vill prestera och spela den ishockeyn som vi har pratat om att göra. Så det är inget konstigt med det, säger Patrik Ross.

Patrik Ross.

Mer läsning

Annons