Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandberg: "Är fyra gånger varmare"

Krampaktigt spel är vanligt. Krampande vader blir allt vanligare, bland målvakterna. Men Örebro Hockey-målvakten Tim Sandberg har aldrig drabbats – och förklarar varför.

Annons

Fallen har varit många de senaste säsongerna med målvakter som fått kramp. Ett axplock:

** Örebro Hockeys Stefan Ridderwall tvingades kliva av vid flera tillfällen förra hösten, bland annat på grund av krampsymptom, och fick sparken av klubben.

** Linköpings Christian Engstrand kollapsade i krampanfall efter en match mot Färjestad i februari i år och fick föras till sjukhus.

** Och så sent som i lördagens SHL-premiär tvingades både AIK:s Daniel Larsson och Skellefteås Henrik Karlsson kliva av i tredje perioden med kramp.

Örebro Hockeys Tim Sandberg har dock aldrig haft några sådana problem.

– Tror det handlar om hur lättpåverkad man är, säger han.

Och så handlar det förstås om förberedelser. Krampen målvakterna drabbas av beror ofta på vätskebrist i kombination med de för kroppen utmanande ställningarna målvakterna hamnar i. Den utlösande faktorn är dock ofta värmen i hallarna.

– Klart det är mycket varmare i Löfbergs arena än det var i Haparanda förra året. Säkert fyra gånger varmare. Och det kommer säkert vara varmt varje match, men det här var nog ganska extremt. Både eftersom det var varmt ute och fullsatt i arenan, säger Sandberg.

– Det kändes som om det var uppemot 20 grader varmt där inne i lördags. Klart att det bli påfrestande i och med att man har den tunga utrustningen på sig, att man är igång hela tiden, aldrig sitter still och heller aldrig får den där fläktande luften på sig som utespelarna får.

Dagen efter match handlar nästan uteslutande om återhämtning, att fylla upp depåerna. Passande nog var Örebrospelarna lediga på söndagen.

– Jag tog det lugnt och fint, såg bara till att få i mig mat och vätska, säger Sandberg om söndagen.

– Man tappar väldigt, väldigt mycket vätska under en match, så det gäller att återfå vätskebalansen. Man bränner mycket energi på en match i vanliga fall och det är klart det blir extra mycket en sådan här gång. Men nu är jag fit for fight igen.

Läs vad Sandberg har att säga om den hårda kritiken, det nya kontraktet och succéstarten på säsongen i dagens NA, papperstidningen! Den kan du också köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons