Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandberg: "För kostsamma misstag"

Försvarsmisstagen sänkte Örebro Hockey. Igen.
– Ja, vi ger bort matcherna. Hela tiden, säger Tim Sandberg.

Annons
Anton Axelsson sätter 1–3 bakom Tim Sandberg.

Örebro Hockey-målvakten Tim Sandberg var själv olycklig vid 0–2-målet, när Joel Lundqvist slängde in en chanspuck från sarghörnet via Sandbergs skridsko och i mål. Vad Sandberg säger om den situationen går det att läsa om i lördagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning via länken här nedanför.

Men det var inte det enda misstaget som Örebro gjorde mot Frölunda. 1–3-målet, när Örebro hade powerplay, stängde definitivt butiken. Örebrospelarna åkte och bytte och en frispelad Anton Axelsson kunde stänga matchen när han överlistade Sandberg, som kastade sin spade i frustration och ilska.

– Ja, det blev jag. Verkligen, svarar på Sandberg på frågan om han blev förbannad.

– Vi ger bort matcherna. Hela tiden. Det är rent ut sagt det vi förlorar på. Okej, deras andra mål – men på något sätt ska det inte bli matchavgörande. Vad har vi gjort? Fyra mål på fyra matcher?

De här misstagen – vad beror de på?

– Vi pratar om det efter varje match. Vi pratar om att vi ska vara fokuserade, ta rätt beslut på isen och göra rätt för oss i varje situation. Varför det sker? Det är inte så att det är samma spelare i varje match heller. Det är någon som gör ett misstag där, sedan är det någon som gör ett misstag där i nästa match. Det blir verkligen för mycket.

– I dag … Andra målet var också ett misstag. Det får inte ske. Om man ska se det så: det var ett ärligt misstag, jag vet inte ens att pucken kommer dit. Men att göra sådana huvudlösa grejer som att dra och byta alla fem när de har pucken och vi har powerplay, med några minuter kvar av matchen och det står 1–2 … Det var samma sak i Modomatchen, exakt samma sak.

Hur går du vidare från det här?– Det är inga problem för mig. Mitt spel känns jättebra just nu, om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker att jag spelar bra. Men det är svårt när det blir sådana här matcher. Jag vet inte hur många frilägen Frölunda hade i dag … Jag vet inte hur många skott de hade som de bara kunde passa in i slottet och var först på den. Försvarsspelet har blivit bättre, men det är fortfarande misstagen som gör att vi hamnar i dåliga situationer. Försvarsspelet har varit bra sedan Skellefteå hemma. I egen zon har det varit bra. I dag hade vi lite tufft i andra perioden, men annars tycker jag att vi har börjat spela riktigt bra försvarsspel. Men det blir för kostsamma misstag hela tiden, säger Tim Sandberg.

Örebro Hockeys lagkapten Henrik Löwdahl var på isen i samband med ovan nämnda byte.

– Jag hann inte uppfatta om det var ett dåligt byte. Han kom fri och hängde in den, säger Löwdahl, som gav Örebro en väg in i matchen med sin 1–2-reducering i slutet av andra.

– Marko (Anttila) och "JW" kampade bra bakom målet. JW petade in den och jag lyckades skyffla upp den i nättaket. Det var ett viktigt mål för att vi skulle ta oss in i matchen, vi hade haft svårt att skapa lägen före det. Nu betydde det inte så mycket, men det kändes som att det skulle kunnat ha gjort det, säger Löwdahl.

Hur ser du på fortsättningen?– Det är fortfarande nio poäng, och 14 poäng kvar att spela om. Vi har inte gett upp. Men vi måste börja vinna nu – vi har inte tid med några fler onödiga förluster.

– Vi kände att vi behövde ha tre poäng i dag. Men vi var inte riktigt nära att lyckas ta det, tyvärr, säger Löwdahl.

Mer läsning

Annons