Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex NHL-klubbar i kontakt med Ryan

Örebro Hockey kan tappa sin stora stjärna till NHL - och få bleka 800 000 kronor som ersättning.

Annons
Derek Ryan.

- Så kan det bli, och vi kan i så fall inte göra något åt det alls. Ersättningen är fastlagd, det är bara att ta det om det skulle bli så, sa general manager Pontus Gustafsson när Örebro Hockey höll årsmöte på onsdagkvällen.

15 juni är det magiska datumet. Det är sista dagen som vilken NHL-klubb som helst kan välja att skriva kontrakt med Derek Ryan. Amerikanen kom till Örebro från Österrike, gjorde stor succé och vann poängligan i grundserien.

Ryan har fortsatt kontrakt med Örebro Hockey, men ett avtal mellan NHL och SHL säger att före den 15 juni kan NHL-klubbarna norpa spelare efter eget gottfinnande, och kompensera med fastställda 800 000 kronor.

- Jag har pratat med Derek Ryans båda agenter, och jag vet att det är sex NHL-klubbar som visat intresse. Men det finns inget konkret anbud. Så ser det ut just nu, säger Pontus Gustafsson.

Dallas, Toronto, Colorado, Carolina och Washington är fem av de sex klubbar som varit i kontakt med Ryans agenter. Senast måndag kväll, amerikansk tid, vet vi om Ryan spelar i Örebro nästa säsong.

- Det är en skicklig spelare, och vi vill självklart att han stannar hos oss. Men samtidigt är det inte så att vi står och faller med Derek. Vi har i nuläget 19 forwards i truppen, och vi har pratat med flera olika tänkbara ersättare. Om han lämnar, och om vi väljer att ersätta honom.

Ryktet om Dennis Rasmussen, senaste säsongen i AHL och tidigare tre år i Växjö, bekräftar nu Gustafsson sanningshalten i.

- Vi har pratat med honom. Mer än så kan jag inte säga, säger Pontus Gustafsson.

Mer läsning

Annons