Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista Örebrostjärnan på plats

Nu är han på plats. 15.56 svängde Lars "Mozart" Andersson in på Behrn arenas parkering med Örebro Hockeys sista stora stjärna inför SHL-säsongen: Tim Wallace.

Annons

En efter en har de droppat in de senaste veckorna. Först Ben Walter, sedan Nick Plastino, Jared Aulin, Justin DiBenedetto – och i eftermiddag också Tim Wallace.

Nu är alla Örebros transatlanter, sånär som på Dan Iliakis som spelar på artistkontrakt och anländer senare under säsongen, på plats.

Wallace, som spelade 28 NHL-matcher med Carolina i våras, blev klar för Örebro så sent som i tisdags och fick ta första bästa flyg till Sverige.

29-åringen, som har sin bas i Anchorage i Alaska, hade tio timmars flygresa, med mellanlandning på Island, och lika många timmars tidsskillnad bakom sig när han anlände till Behrn arena.

– Lär ta ett tag att ställa om. Men det är ju en hel månad kvar till säsongen, det är lååång tid. I NHL brukar försäsongen bara vara en vecka, säger Wallace som gick direkt ut i avbytarbåset för att spana in sin nya hemmahall.

Lite mindre än du är van vid?– Lite större, menar du. En sån här stor rink har jag aldrig spelat på förut. Det gör nog att man kommer få mer tid, men att det blir mer skridskoåkning också, säger Wallace.

Jag tänkter mer på ishallen, den är lite mindre än i NHL ...– Visst, det går inte in så många åskådare. Men jag har hört att det ska vara riktigt bra tryck.

Örebro Hockey har nu en ledig helg. Därefter väntar Wallace första ispass med laget på måndag och tisdag innan det på onsdagsmorgonen är dags att flyga till Schweiz för träningsläger och match redan samma kväll, mot Rapperswil Jona.

Läs en stor intervju med Wallace i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons