Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Självklart kändes det extra"

För Örebromålvakten Tim Sandberg fanns det mer än den säkrade SHL-platsen som gjorde kvällen på Hovet speciell.

Annons

- Självklart kändes det extra för mig, säger han om den minnesceremoni som hölls före nedsläpp.

Med anledning av att en 43-årig fyrbarnspappa dödats inför det allsvenska fotbollsmötet mellan Helsingborg och Djurgården på söndagen hade klubben och hemmasupportrarna förberett en stor manifestation i samband med tisdagskvällens kvalseriematch.

När spelarna kom in på isen hölls först en tyst minut. Sedan följde tal av både sportchef Challe Berglund och de båda ordförandena i Djurgårdens hockey- och fotbollssektion. I samband med detta lämnade också Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson över en signerad tröja från gästerna.

- Det var en väldigt fin minnesceremoni, säger Tim Sandberg.

Örebros målvakt har sin bakgrund i Djurgården och har som så många andra påverkats av händelsen i Skåne.

- Det är för hemskt att något sånt ska behöva hända. Det var också speciellt för mig eftersom det var en djurgårdssupporter. Självklart kändes det extra. Det är ändå Djurgården som fostrat mig sedan jag var 15 år.

Under hela första perioden sjöng sedan hemmafansen ”Du är med överallt” direkt riktat till den avlidne. En sång som från läktarhåll såg ut att prägla spelet på isen där avblåsningar och tacklingar nästan helt uteblev. Men Tim Sandberg håller inte riktigt med:

- Det var kanske en annan stämning än man är van vid på Hovet. Men vi måste vara professionella i vår uppgift. Jag tycker nog inte det satte någon skugga över matchen, säger han.

Örebromålvakten fick släppa in ett mål efter bara 16 sekunder.

- Mardrömsstart, ja visst. Men sånt händer. Jag har släppt in mål efter fem sekunder också. Det är bara att komma igen.

Det gjorde både Tim Sandberg och hela laget med besked. När matchen var slut hade Örebro vunnit med 4-2 och därmed säkrat en plats i SHL igen. Precis som förra året blev Tim Sandberg en av dem som kan tituleras kvalhjälte.

- Nej, vi är 25 spelare plus ledare. Det är mer media som haussar upp sånt, ler han och beskriver sedan känslan av att ha klarat av en kvalserie:

- Förra året gick vi bara på ett rus. I år var favoritskapet på oss. Det väger ganska mycket, särskilt i de första omgångarna innan serien har satt sig. Just nu är det därför mest lättnad. Det känns som om 200 kilo har släppt från axlarna.

Mer läsning

Annons