Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs: ”Dags att komma ner på jorden”

Ett ras utan dess like. Då plockade Tomas Skogs fram motorsågen.
– Det är dags för alla att komma ner på jorden. Ingen kan sväva iväg och tro att man är så jävla bra längre, säger Örebrokaptenen.

Annons
Tomas Skogs.

7–0 till Växjö är siffror som säger det mesta.

Örebro var knappt närvarande i egen zon i Vida arena.

Den åttonde förlusten i rad blev säsongens hittills största och gör att Örebro nu befinner sig under kvalstrecket.

– Det är rent ut sagt pinsamt. Väldigt tråkigt, men det är helt och hållet en inställningsfråga, säger Tomas Skogs, tillfällig Örebrokapten.

Växjö inledde överkörningen redan i första bytet när Dennis Rasmussen lyfte in 1–0 över en liggande Tim Sandberg. Därefter fortsatte raset.

– Man kan få en dåligt start med mål i baken direkt, men vi jobbar inte klart situationerna över huvud taget. Vi föser över problemen på andra och backcheckar inte som vi ska. Vi gör ingenting alls som vi ska, säger Tomas Skogs.

– Det är helt obefintligt markeringsspel i egen zon. Stundtals är det cirkus.

Örebro stängde in sig i omklädningsrummet och delade ut hårda ord om sin insats.

– Vi får skämmas på bussresan och sedan ha en djävulusiskt tung träningsvecka där vi ska köra skiten ur oss. Efter uppehållet måste vi komma ihop som ett lag, säger Tomas Skogs.

Örebro har inte tagit tre poäng sedan 8 oktober och sjunker allt djupare i tabellen.

– Vi möter skickliga motståndare och man får inte glömma bort att vi är nykomlingar. Men åtta förluster i rad ljuger inte, vi har tappat vinnarspåret och måste bli mer noggranna.

Hur tungt är det att först förlora sju i rad och sedan falla med 7–0 i den åttonde?

– Självklart otroligt tungt. Man går ner sig enormt. Men vi får se det positivt. Vi fick en käftsmäll, och det är dags för alla att komma ner på jorden. Ingen kan sväva i väg och tro att man är så jävla bra. Nu har vi fått ett kvitto på vad som händer om man inte är med i huvudet.

Mer läsning

Annons