Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs om framtiden: ”Har diskuterat”

Tomas Skogs kontrakt har gått ut. Nu är frågan om backveteranen blir kvar i Örebro Hockey.– Det finns lite olika förutsättningar för mig att ta ett beslut, säger han.

Annons
Tomas Skogs

Förlusten, och uttåget ur SM-slutspelet i går tog hårt.

– Klart det var en besvikelse när det blev som det blev. Vi hade det till en sjunde avgörande match och så kom kvitteringen med vad var det? 14 sekunder kvar. Det blir en tomhet, man var inställd på en sjunde och avgörande på onsdag och så tar säsongen slut helt plötsligt.

Men samtidigt väljer han att se saken med ett större perspektiv.

– Det var ingen som trodde på oss inför säsongen och vi lyckades knipa en sjätteplats och sedan ta kvartsfinalen till sex matcher med två förluster i sudden death. På något sätt kanske säsongen är godkänd ändå, även om vi hade drömt om ett annat slut.

Vad händer nu? Fortsätter ni träna?

– Vi har haft en kortare träff i dag med tränare och organisation där vi fått utvärdera och ha individuella möten. Men mycket till mer träning tror jag inte det blir. Vi får samla ihop oss, sedan brukar man alltid ha någon avslutning tillsammans, kanske dra iväg och åka skidor.

För Skogs egen del är framtiden i Örebro osäker. Tvåårskontraktet löper ut.

Har ni diskuterat framtiden?

– Ja, vi har diskuterat lite men av respekt till inblandade parter väljer jag att inte kommentera så mycket mer, säger Skogs.

Till Sportbladet säger dock Skogs att han är öppen för att stanna, samtidigt som spel i utlandet lockar. Och till NA bekräftar backveteranen att han är lite kluven med vad han vill.

– Jag har haft två fantastiska år, grym sammanhållning i laget och en fantastisk organisation. Men sedan finns det lite olika förutsättningar för mig att ta ett beslut, så är det.

Det verkar som du känner en stolthet över vad du och laget åstadkommit?– Absolut är det så. Vi var nykomlingar i fjol och hade de kämpigt där det inte alls kuggade av diverse orsaker. Till den här säsongen gjorde vi en nystart som blev lyckosam. Sedan kan man inte säga något annat att vi har Julius Hudacek och Derek Ryan i spetsen. Det slog väl ut där, säger Skogs och fortsätter:

– Sedan har vi vuxit som grupp, men det blir så när du har en målvakts som skapar lugn och ger laget chansen att vinna varje match. Vi som har en mer kämparoll i laget får lite extra energi och man ger varandra energi också när man vet att Derek och de andra i förstakedjan stänker dit puckarna.

Några planer att följa fortsättningen i slutspelet har han inte även om han tillägger att han säkert kommer titta när tillfälle ges.

– Först och främst ska jag se till att ta hand om mig själv och unna mig att göra saker som hamnat i skymundan. Att få lite livskvalitet. Det har varit en konstig säsong för min del, har haft skador till och från där jag kommit tillbaka och blivit skadad igen. Sedan giorde man väl ändå ett hyfsat slutspel sett till förutsättningarna, säger Skogs.

Han passar på att skicka en hyllning till Örebrofansen.

– Jag måste ändå tillägga nu när du gör intervjun att så fantastiskt som det varit i år … det är helt magiskt. Oavsett hur vi spelat, oavsett vinst eller förlust så är det så mycket folk på plats. Och folk som står kvar och vill se ”Hudashow” eller som ger stående ovationer som i går. Det betyder mycket och är fantastiskt roligt. Det är verkligen uppskattat.

Kanske något du väger in när du ska välja klubb?

– Absolut, visst är det så. Men jag har varit med så pass länge nu att det inte bara är en sak det handlar om, utan det är helheten.

Mer läsning

Annons