Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs: "På tiden att jag gjorde mål"

Han kom till Scandinavium poänglös. Sköt viktiga 2-0.
- Det var verkligen på tiden, säger Örebro-backen Tomas Skogs.

Annons

Han är den kanske mest meriterade värvningen, från mästarlaget Skellefteå och med landslagsuppdrag i bakfickan. Men på sju omgångar hade det inte blivit några mål, och heller inga ass från Skogs klubba.

- Pinsamt att stå på noll efter sju matcher. Så det var verkligen på tiden och riktigt skönt att få sätta dit en puck nu, säger han.

Målet betydde 2-0 för Örebro och kom i början av tredje perioden mot Frölunda. Ben Walter och Johan Wiklander var båda nära att näta i momentet före efter förspel av 1-0-skytten Tim Wallace. Chansen såg ut att vara på väg att rinna ut i sanden när Skogs stötte upp från sin backplats och tryckte in den förbi "simmande" målvakten Linus Fernström.

Men själv pratade Tomas Skogs hellre om lagmoral och inställning än om sin egen insats.

- Vi blir lite frånåkta i början, men kommer in i det och alla ger verkligen allt de har för att vi ska ta den här segern. Killar som Kåberg och Löwdahl visar vägen och ger laget energi med att täcka en massa skott, och Henrik Lundberg gör en ny jättebra match i målet, säger Skogs.

- Det är en styrka vi visar, att även om spelet inte kuggar i hundraprocentigt hela tiden så är alla beredda att offra allt för laget. Det är ofta så man vinner jämna och täta hockeymatcher.

Och statistiken visar att det finns fog för Tomas Skogs påståenden om offervilja. På åtta matcher har Örebro Hockey täckt 146 skott. Det är helt överlägset i SHL. Bara två lag till har nått över hundra (precis över), och några har inte ens nått 50-strecket. Och 50 känns det som att Emil Kåberg blockerat på alldeles på egen hand.

- Det är sånt som visar att vi är på plats mentalt, och gör jobbet även när det tar emot lite. Jag är full av beundran för den inställning killarna i vårt lag visar, säger Tomas Skogs.

Mer läsning

Annons