Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtsam seger för Örebrobacken

Fyra Örebrospelare fanns på isen när Sverige mötte Tjeckien på fredagskvällen – men bara en vann.

Annons
Tjeckien vann landskampen med 4-1. Längst till höger Örebrobacken Johan Motin (nr 7).

Örebrobacken Jakub Krejcik, som spelade i Tjeckiens andrafemma, gick segrande ur den VM-förberedande landskampen med 4–1.

Men det blev en smärtsam seger för Krejcik som träffades av en puck från Calle Ridderwall mitt i ansiktet i början av den tredje perioden och plåstrades om i båset.

Tjeckien tog ledningen efter 7.55 av den första perioden. Martin Zatovic sköt 1–0 i krysset bakom den svenske målvakten Joel Lassinantti.

Adam Polasek ökade på den tjeckiska ledningen till 2–0 i början av den tredje perioden med ett skott som slank in mellan benen på Lassinantti. Ett skott som den svenske målvakten borde ha klarat.

Djurgårdens Marcus Sörensen gjorde sitt andra landslagsmål i karriären när han vispade in 2–1-reduceringen på Lucas Wallmarks perfekta passning.

Johan Motin och Viktor Ekbom bildade ett renodlat Örebrobackpar i tredjefemman. Motin räddade spektakulärt på mållinjen i andra perioden när han kastade sig och rakade undan pucken i allra sista stund efter ett tjeckiskt stolpskott.

Men vid Tjeckiens 3–1-mål, genom Lukas Radil, blev Örebrobackarna grundlurade så till den milda grad att de kolliderade med varandra.

Radil gjorde även 4-1 i tom kasse i slutet.

Örebroforwarden Martin Johansson gjorde sin sjätte A-landskamp och fick chansen i förstakedjan tillsammans med Andreas Thuresson och Anton Bengtsson.

Johansson var inne på det sista baklängesmålet.

På söndag möts lagen på nytt, i Timrå.

Mer läsning

Annons