Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spolad av Örebro – klar för SSK

(Uppdaterad 14.40) Den kanadensiske backen gick skilda vägar med Örebro trots gällande kontrakt. Nu är han klar för Södertälje SK.

Annons
Dan Iliakis.

Dan Iliakis kom till Örebro inför förra säsongen med höga förväntningar efter två bra år i Mora. Men Iliakis hade svårt att få spelet att stämma i Örebro och stannade på sex poäng (1+5) på 46 grundseriematcher.

Trots ett år kvar på kontraktet bestämde sig Örebro att nobba Iliakis tjänster den här säsongen.

– Vi har nio backar som vi anser vara bättre, och kommer därför inte att ta hit Dan Iliakis. Det är tuff konkurrens på backsidan i vår trupp, sa general managern Pontus Gustafsson till NA den 15 september.

Och nu har Iliakis gjort klart med ny klubb. Mycket erkända bloggen mrmadhawk.se avslöjade att Iliakis var nära Södertälje SK. Nu bekräftar SSK att man gjort klart med den 31-årige kanadensaren.

– Vi får in en erfaren back som spelat i Sverige i tre år, han har varit med och spelat upp ett lag i SHL. Den rutin han spelat till sig i Finland och i hockeyallsvenskan viktig för oss. Iliakis är främst en defensiv back men har gjort en del poäng, framför allt under sin tid i Mora. Han är rörlig och bra på skridskorna och vi känner att han kommer höja vårt defensiva spel en del, säger SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande. 

SSK har varit en besvikelse i årets hockeyallsvenska och hittas först på tolfte plats, bara två poäng före nästjumbon Troja/Ljungby. I kväll möter laget Bik Karlskoga på bortais.

Mer läsning

Annons