Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sterlings första mål för Örebro

Efter två assist gjorde snart 30-årige amerikanen Brett Sterling sitt första mål i Örebrotröjan i sin femte match för klubben.

Annons
Brett Sterling, här i mitten, bänkades mot Rögle. Amerikanske stjärnan hann dock göra Örebros första mål innan petningen.

Den 11 februari fick Brett Sterling, med 30 NHL-matcher och nio poäng för Atlanta Trashers och St. Louis Blues och 440 AHL-matcher och 423 poäng, lämna HV71. 20 poäng, 11+9, på 43 matcher var inte bra nog för HV. Tio dagar senare blev Sterling klar för Örebro Hockey.

Han gjorde en assist mot Brynäs förra lördagen och en assist mot Färjestad i tisdags. Men på lördagen gjorde han sin första fullträff i Örebrotröjan i grundserieepilogen mot Linköping i Behrn arena. Örebro spelade powerplay i andra perioden när Daniel Sondell tog skott. Marcus Weinstock styrde, Marcus Högberg i Linköpingsmålet räddade – men släppte retur som Brett Sterling satte till 1–1.

Skönt sätta första?

– Ja, men jag borde ha gjort några stycken redan. Men självklart känns det bra att få sätta det första. Vi ville vinna. Vi spelade ganska bra mot ett bra lag. Det är nu det verkligt roliga börjar, säger Sterling.

Vad tror du om kvalserien?

– Det kommer bli svårt. Det kommer vara intensiva matcher. Om du kollar på lagen som är där i år så är det fina arenor att spela i, med bra supportrar. Det kommer vara en härlig inramning att spela. Vi kommer dit efter att ha spelat bra. Vi har vunnit några matcher och bara förlorat två jämna matcher den senaste tiden. Vi ser fram emot det, det kommer bli en rolig men tuff turnering.

Känner du att du har kommit in i laget nu?

– Ja, definitivt. De senaste fem matcherna har varit bra för alla nya spelare att komma in i laget, och att känna sig bekväm. Som du såg i kväll så spelade alla bra över hela banan, och sett över de senaste fem matcherna så börjar alla nya grabbar att komma in i sina formationer.

Den 5 december gjorde Brett Sterling det avgörande 4–3-målet för HV71 i hemmamatchen – mot Örebro Hockey. När grundserien är färdigspelad skiljer visserligen tio poäng mellan HV och Örebro. Men ... om "om" fanns. Tre Örebro-poäng plus där och samtidigt tre HV-poäng minus.

Saboterade du inte för dig själv genom att göra det där målet?

– Haha, jag vet inte (skratt) … Vi hade fortfarande chansen när jag kom hit. Vi åkte på en tuff förlust mot Brynäs. Du kan inte oroa dig för vad som har hänt tidigare. Jag är glad över att få vara här och att få chansen att hjälpa Örebro hänga kvar i SHL. Det är ett roligt ställe att spela på.

Har det varit svårt att ladda om efter förlusten mot Brynäs?

– Ja, på sätt och vis är det svårt att komma igång i de matcherna, för du vet att du kommer spela i kvalserien. Men samtidigt, lagen som kommer från allsvenskan – de har vunnit hela året, och vi har inte gjort det. Så vi måste få till en bra trend och spela bra – för när du kommer till kvalserien så måste du spela din bästa hockey. Och jag tror att vi gör det nu, vilket är bra för oss.

Blir det en skillnad att komma från SHL jämfört med allsvenskan?

– Ja, självklart. Om du kollar på bottenlagen mot några av topplagen. Deras självförtroende är högt. Lyckligtvis för oss har vi en riktigt bra grupp med grabbar, och alla har bra psyke. Alla är redo att sätta igång. Det ska bli roligt, säger Sterling och ler brett.

Mer läsning

Annons