Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan missar de sex första matcherna

Skattetekniska skäl gör att en av Örebro Hockeys stjärnor missar de sex första matcherna i ligan. Och en annan kommer veckan före seriestart. 

Annons

Jared Aulin är hemma i Kanada nu, och kommer inte att komma tillbaka till Sverige förrän den 1 oktober. Anledningen är att han måste vara i från landet i sex månader för att falla under artistskattereglerna.

Detsamma gäller Marko Anttila, fast eftersom Anttila lämnade Sverige tidigare i våras så är han tillbaka i Örebro den 1 september.

Örebro spelar premiär den 11 september borta mot Modo, och har sedan ytterligare fem matcher i ligan innan Aulin kan ansluta.

- Jag ser det inte som ett stort problem. Båda de här killarna känner laget väl, och kommer att komma in i det snabbt när de väl är på plats.Självklart är det allra bäst om alla är med så tidigt som möjligt, men det här är inget som oroar, säger tränaren Kenta Johansson.

Både Anttila och Aulin kommer att kunna vara med laget på lägret i Schweiz, som är inplanerat i augusti.

Läs vad Aulin själv säger om den missade starten. I tisdagens NA papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning under tisdagen.

Mer läsning

Annons