Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan närmar sig spel: "Dag för dag"

Han har missat sex senaste matcherna. Men nu närmare sig Martin Johansson comeback.

Annons

Martin Johansson har varit ett utav få utropstecken i Örebro Hockey i vinter. Nyförvärvet från Brynäs har gjort 21 poäng på 39 matcher, och på slutet bildat lagets klart bästa kedja med Jared Aulin och Marko Anttila.

Men på grund av en "överkroppsskada" har han missat de senaste sex matcherna – och på dem har Örebro bara tagit fyra poäng.

Nu kan Johansson dock vara på väg tillbaka. Det bekräftade Örebro Hockeys assisterande tränare Håkan Åhlund på presskonferensen efter storförlusten mot Växjö.

– Han sitter på cykeln och kör och har varit på is en del, men är inte i full träning. Det är dag för dag på honom, han är inte så långt från spel, säger Åhlund.

Kan han vara aktuell redan mot Leksand på lördag?– Det törs jag inte svara på.

Sedan tidigare står det klart att Örebro får klara sig utan Emil Kåberg minst under de fyra matcher som återstår fram till OS-uppehållet. Kanske också de sex som därefter återstår av grundserien.

Dessutom kommer Robin Dahlström, som mot Växjö satte sitt första mål sedan premiären mot Färjestad i mitten av september, att missa hemmamatchen mot Leksand den 8 februari eftersom han då åkt till Sotji med norska landslaget.

Örebro Hockey har efter torsdagskvällens förlust mot Växjö nu elva poäng upp till HV71 på andra sidan kvalseriestrecket. Ett avstånd som kan vara 14 poäng redan i kväll, om resultaten går emot – och samtidigt återstår bara tio matcher.

Trots det tycker Åhlund att det är alltför tidigt att ge upp och börja förbereda sig på en kvalserie.

– Just nu fokuserar vi bara på lördagens match, vi lägger all vår kraft och energi på den. Det går fort om vi kan vinna några matcher. Det är fortfarande 30 poäng kvar att spela om. Vi går för att undvika kvalserien, i alla fall under de fyra matcher som är kvar fram till uppehållet, säger Åhlund.

Mer läsning

Annons