Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik på Örebros första träning

Cirka 200 örebroare valde bort badstranden och gick istället in i ishallen för att se nyblivna SHL-laget Örebro Hockeys första ispass i Behrn arena på måndagen.

Annons
Cirka 200 personer följde Örebro Hockeys första ispass i Behrn arena.

- Jätteroligt även om det i dag bara var en komma-igång-träning, säger Örebros tränare Patrik Ross.

Örebro tjuvstartade på is redan i Lindesberg förra veckan men nu var det alltså första gången som laget visade upp sig i Behrn arena efter avancemanget i våras.

Alla spelare var på plats utom transtatlanterna Jared Aulin, Jusin DiBenedetto och Dan Ilikais. DiBenedetto dyker upp i Örebro den 4 augusti, Aulin ett dygn senare. Dan Iliakis spelar på så kallat artistkontrakt och dyker därför upp senare.

Dessutom återstår en plats att fylla i truppen. En bra ytterforward ska in.

- Vi har nån transatlant på kornet, säger Patrik Ross och hoppas att övergången ska bli klar inom kort.

Plastino på plats - utan bagage

Nick Plastino, backförvärvet från Bik Karlskoga, landade på svensk mark i söndags efter sin semester hemma i Kanada. Men medan hans blivande lagkompisar hade lekfull träning ute på isen svettades Plastino i ÖKK:s gym tillsammans med fystränaren Mattias Mattsson. Och det fanns en förklaring.

- Jag bytte plan i Düsseldorf och mitt bagage är kvar i Tyskland. Så jag har inget att träna i. Har gått i samma t-shirt i två dar nu, säger Plastino.

Jönsson ersätter Hanses

Örebro Hockey har just nu tre målvakter i träning. De ska snart bli två, en ska lånas ut. Klart är redan att Johannes Jönsson ska vakta kassen för Almtuna under försäsongen. Detta efter att Almtunas målvaktsförvärv från Leksand, Erik Hanses, drabbats av körtelfeber.

- Bra för Johannes att få en massa matcher, men det är inte uttalat att han kommer att bli kvar där, säger Patrik Ross.

En annan målvakt, Henrik Lundberg, vilar från träning den här veckan med en lättare skada men ska testa igen nästa vecka.

Den 7 augusti möter Örebro Hockey AIK i säsongens första träningsmatch. Då kommer det garanterat att bli ännu fler i Behrn arena.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons