Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundblad efter nollan i Västerbotten: "Vi måste bli effektivare i powerplay"

Örebro Hockey fick chans på chans att spela powerplay i Skellefteå, men klarade inte av att spräcka Gustaf Lindvalls nolla.
Därför vann också hemmalaget det första av två möten i helgens back-to-back med 2–0.
– En bitvis helt okej match från vår sida, men vårt powerplay var för dåligt, säger tränaren Niklas Sundblad till Cmore.

Annons
Glenn Gustafsson i kamp med Skellefteås Jimmie Ericsson. En kamp som Ericsson avgick med segern i den här gången. Retur i Örebro under lördagen.

Det var en match som till stora delar kom att präglas av utvisningar, utan att för den skull vara särskilt ful.

– Det blir förryckt med så många utvisningar. Domarna tappade koncepterna totalt. Men vi måste absolut göra det bättre i powerplay, vi lyckades inte med någonting i den spelformen, säger Sundblad.

Totalt delades 28 minuter ut till hemmalaget, medan Örebro drabbades av 24 utvisningsminuter. Då hade lagen varsitt tiominutersstraff.

Första perioden blev en riktigt stökig historia.

Redan efter 43 sekunder åkte Jere Sallinen och Adam Pettersson ut två minuter vardera för roughing, och på den vägen fortsatte det.

När första 20 minuterna var till ända hade båda lagen avverkat tio minuter på botbänken.

Dock var lagen lika många när Adam Pettersson stänkte in Skellefteås ledningspuck bakom Eero Kilpeläinen efter 17.21.

Eller borde ha varit. Fyra mot fyra, men Örebro hade bara tre spelare på isen efter ett klumpigt byte.

– Bra energi i laget, men vi måste ha kontroll och inte tappa huvudet totalt. Målet var ett misstag på bänken, sa Örebros tränare Niklas Sundblad till Cmore i pausen.

Det blev betydligt bättre i andra perioden, i alla fall vad gäller utvisningarna. Bara lagkaptenen Viktor Ekbom drog på sig en tvåa då, men det räckte å andra sidan för att Oscar Möller skulle dryga ut hemmalagets ledning.

Framspelad av poängkungen Joakim Lindström, tillbaka efter avstängning, skickade Möller in 2–0 ur vänsterläge bakom en chanslös Kilpeläinen.

Helt logiskt så långt, Örebro förmådde just inte skapa något alls i andra akten. Fyra skott på mål, men inget riktigt farligt, och det offensiva spelet var inte mer än ett antal ströanfall.

– Vår första period är bra, vi har bra energi tycker jag. Sedan tar de över i andra, men vi kommer tillbaka och studsar upp i tredje perioden. Vi försöker trycka in skott och vara där, men är inte tillräckligt effektiva, säger Niklas Sundblad.

Tredje akten blev mållös, men innehöll en hel del utvisningar. Tom Wandell, vars nya treårskontrakt med Örebro blev officiellt timmarna före match, åkte på en utvisning 2-10 minuter för en tackling mot huvudet på unge Jonatan Berglund.

En minst sagt märklig utvisning, då det var Berglund som i egenskap av puckförare dök ner med huvudet i magen på Wandell.

Men Örebro fick tillbaka chanser att spela i numerärt överläge, då Emil Djuse, Johan Wlam och Mark Katic visades ut i tät följd.

Det närmaste närkingarna kom en reducering var dock ett skott i ribban av backen Victor Bartley.

– Vi saknar Joakim Andersson, och i slutet sitter ju Tom Wandell också när vi har powerplay. De är viktiga i vårt spel i den delen, så det är kanske en delförklaring. Men totalt sett måste vi förbättra oss rejält, säger Sundblad och syftar på spelet i numerärt överläge.

Och det måste gå fort. Redan lördag möts lagen igen, i Behrn arena.

– Nu gäller bara att analysera, ladda om och göra en bättre match i returen, säger Sundblad.

Joakim Andersson var hemma sjuk. Oklart om han är aktuell för lördagens möte.

Tom Wandell blev officiellt örebroare i tre år till igår. Men några poäng blev det inte i Skellefteå.

Fakta

Skellefteå–Örebro Hockey 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 17.21 Adam Pettersson, ass Filip Berglund, Emil Djuse, spel 4 mot 4.Andra perioden: 2–0 11.27 Oscar Möller, ass Joakim Lindström, Pär Lindholm, spel 5 mot 4.Tredje perioden: –Skott: 23–22 (7–6, 10–4, 6–12)Utvisningar: Skellefteå 9x2, 1x10. Örebro 7x2, 1x10.Domare: Daniel Winge, Patrik Sjöberg.Publik: 4 353.

Mer läsning

Annons