Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportrarnas limohyllning till Aulin

Här är Örebrosupportrarnas hyllning till Jared Aulin - på en lyxlimousin.

Annons

18 supportrar betalade en tusenlapp var och hyrde en Hummer-limousin och reste de 20 milen upp till Leksand på lördagen.

På den vita limon stod att läsa: "No one can be greater #18 Jared Aulin".

Ingen kan vara större än Jared Aulin.

En hyllning till Örebros kanandensiske stjärnspelare som just nu upplever en svår tid då hans mamma Patricia är dödssjuk i långt gången cancer.

Jared har sagt farväl till sin mamma och befinner sig just nu i Norge där han ska finslipa formen i Frisk Asker innan han kommer till Örebro i början av nästa vecka. Säsongspremiär i SHL blir det hemma mot Skellefteå på torsdag.

- Vi kommer att hylla Jared när han kommer på torsdag med en egen banderoll. Tidigare år har vi tryckt upp banderoller för att våra utländska spelare ska känna sig välkomna, men i år har vi en banderoll som är helt dedikerad till Jared, säger Håkan Reineborg i "Miljonkedjan support Örebro".

- Vi vill skapa nåt som heter sittande supporterkultur, förklarar Håkan som bildar "miljonkedjan" tillsammans med bröderna Lars och Thomas.

- Vi jobbar parallellt med Fjortontre men är helt fristående. Vi är 20 stycken 40-plussare som tycker att den sittande kulturen är lika viktig som ståplatspubliken. Nu har vi flyttat ner så vi sitter bredvid klacken. Det är Fjortontres önskemål, förklarar Håkan.

Varifrån kommer det här intresset?

- Vi var med i Skövde, i Mariestad och i Grums i division 1 med ÖIK. Vi har mognat och fått vuxna barn. Vi har råd att lägga pengar på nån form av fritidssysselsättning och vi tycker att hockeyn är det viktigaste för oss.

- Lägg pengar på golf, lägg det på vad du vill, vi lägger det på Örebro Hockey, understryker Håkan.

Det var fjärde gången som miljonkedjan hyrde en limousin och drog till Leksand på hockey.

- Vi törs inte åka limo nån annanstans. Det är är väldigt anstötande. Det är bara hit det funkar, förklarar Håkan.

- Emil Kåberg åkte upp med oss i limon i våras när han var skadad. Han säger att det här som Örebro Hockey skapat med sina närmaste supportrar, den öppna dialogen, inte finns någon annanstans som han har upplevt.

Nästa resa blir till Göteborg och bortamatchen mot Frölunda. Om det inte blir en avstickare till Norge för att hälsa på Jared Aulin först. Men då får limon vara kvar hemma i Örebro, då är det privatbilar som gäller.

Håkan Reineborg har svårt att bestämma sig för vem av Henrik Löwdahl och Jared Aulin som är viktigast för Örebro Hockey.

- Jared är en personlighet medan Löwdahl är Örebro Hockey, kommer han fram till.

Mer läsning

Annons