Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka - efter 13 månader utan match

Senaste matchen var i januari i fjol, för 13 månader sedan. I helgen gjorde han comeback, och nätade direkt mot AIK.

Annons

Backen Robin Olsson har varit ett permanent inslag på Örebro Hockeys skadelista det senaste året. Återkommande problem med rygg och en höft ledde förra vintern fram till beslutet att göra en operation i höften.

Den genomfördes i april. Sedan dess har Olsson rehabtränat efter bästa förmåga.

- Det skulle enligt prognosen ta tre till sex månader att vara tillbaka i full träning, så målet var att vara med när laget gick på is i augusti. Så blev det inte riktigt, konstaterar Robin.

I stället har han slitits mellan hopp och förtvivlan. Det som inledningsvis gick enligt prognos tog tvärstopp, och först den senaste månaden har han kunnat träna obehindrat.

- Fast då fick jag problem med en ljumske i stället, en överbelastningsgrej.

I helgen var det äntligen dags för comeback i match. Han var med när J20-laget mötte AIK på bortaplan, och vann med 5-3. Robin Olsson nätade redan i första perioden.

- Jätteroligt men väldigt ovant att spela match. Det kändes speciellt och lite smånervöst när man varit borta så länge. Man har inget matchtempo och det är svårt med tajmingen. Men jag kan inte ställa för höga krav på mig själv efter så lång tid. Prio ett nu är att det ska kännas bra, och att sedan få en riktigt bra sommarträning inför nästa säsong.

Hans kontrakt med Örebro går ut den sista april, och framtiden är osäker.

- Jag har inte pratat med ledningen än, har inte varit läge för det innan jag kommit i gång och kunnat spela. Det får vi ta när det passar.

Någon direkt förhoppning om att göra comeback i A-laget under kvalserien har han inte.

- Jag tar en dag i taget, och ska spela med juniorlaget mot Västerås på onsdag. Men skulle jag bli uttagen i kvalserien så kommer jag inte att tacka nej. Det skulle vara en jättebonus, säger han.

Mer läsning

Annons