Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim: "Vi spelar enkelt och smart"

Han tog 34 skott av 35, drygt 97 procent, och fick för första gången med sig en trepoängare i SHL. En skön upplevelse för Örebro-målvakten Tim Sandberg.

Annons

- Grymt skönt att vi får med oss tre poäng. Vi spelar enkelt och smart, precis som vi ska göra. Då kan vi slå vilket lag som helst i den här ligan, säger Sandberg.

Tydligt att det är så. När Örebro håller sig till de enkla raka principerna och gör det arbete som krävs, då går inget lag säkert i SHL. Färjestad, Skellefteå, HV 71 och Linköping är alla tunga pjäser i ligan, och med det gemensamt att de fått stryk av nykomlingen från Närke.

- Fast jag tycker att vi spelat bra mot de andra lagen också. Leksand skulle vi ha vunnit mot, AIK också.

Ändå ser det ut som att ni håller ihop bättre mot "de bättre" lagen?- Det är inget medvetet i så fall, men kanske blir vi lite överkonstruktiva och vill vara mera kreativa när motståndet på papperet verkar enklare. I dag är vi jäkligt noggranna i alla lägen, spelar grymt bra boxplay och jag som målvakt får hjälp med att se puckarna som kommer, säger Tim.

Ett mål tvingades han släppa in, 2-1 av Jonas Almtorp en bit in i tredje perioden.

- Vi gjorde ett lite halvrisigt byte, och det blev rörigt. Det kom ett skott som ändrade riktning, det var Ekboms berömda ben igen (skratt) och Almtorp fick den på bladet.

Backen Viktor Ekbom gjorde en riktigt bra match i går, men var den som hade oturen mot AIK att styra in 1-2-målet med benet på Hovet. Därav Sandbergs vänliga gliring.

Ingen tid att vila, eller att glädjas särskilt länge åt de tre poängen. Torsdag kväll väntar Frölunda i Scandinavium.

- Det är bara att rensa skallen och ladda om, konstaterar Tim Sandberg.

Mer läsning

Annons