Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjeckisk talang klar för Örebro Hockey

Han fick debutera för Örebro Hockeys A-lag i kvalserien. Nu har tjeckiske talangen Lukas Vopelka skrivit ett treårskontrakt med klubben.

Annons
Lukas Vopelka är ett av stjärnnamnen i Örebros J20-trupp.

Lukas Vopelka, 17, har redan gjort två säsonger i Örebro Hockeys ungdomsorganisation. Nu är den högerfattade centern klar för ytterligare tre år – där tanken är att han under tiden ska slussas in i A-laget på riktigt.

– Det är några steg kvar för att permanent spela i A-laget och vi hoppas att han kan ta dom stegen. Lukas är lite exotisk i spelstilen. Han är avig och högerfattad, säger Martin Filander, assisterande general manager i Örebro Hockey till klubbens hemsida.

I kvalserien till elitserien fick Vopelka spela två av de sista matcherna, när Örebro redan hade säkrat avancemang. Han har 36 landskamper (22 mål, 19 assist) på meritlistan för tjeckiska U16- och U18-landslagen och gjorde i vintras 38 poäng på 42 matcher för Örebros J18- och J20-lag.

I vinter blir han lagkamrat med bland andra Rasmus Rundgren från Timrå, Felix Scharnke från Västerås, Roman Semjonov från Arboga, Oliver Eriksson från Hedemora och Anton Brehmer från Linköping som alla skrivit på som nyförvärv för Örebros J20-lag under våren.

Mer läsning

Annons