Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tornberg: "Behöver skala av det"

Ett avgörande mål med en omdiskuterad situation innan fällde Örebro senast. Men assisterande tränaren Johan Tornberg tornar ner det hela inför kvällens fjärde kvartsfinal mot Växjö.– Vad fasen, det är ju saker som inträffar, säger han.

Annons
Johan Tornberg.

Sur förlust i tisdags, 1–0 i förlängning, men dagen efter tränade Örebro Hockey på som vanligt. Och med en harmonisk stämning på isen där materialförvaltaren Emil Kåberg hade fått för sig att ställa sig i mål.

– Han kämpar på. Han vill ju träna och tycker det är okej. Det är bra för skyttarna också när vi bara hade en målvakt på isen. Kåberg är kanske inte bäst tekniskt men i alla fall en kämpe, säger Tornberg och skrattar.

Ni verkar ha kommit över förlusten?

– Ja, det gjorde vi redan i går (läs: i tisdags). Vi gjorde en bra bortamatch och var extremt nära att nypa den matchen. Vi har höga huvuden och ser på fortsättningen med att vi kan växa in i det ännu mer.

För det är just det som det handlar om, menar Tornberg. Att växa in i det.

– Vi behöver bli bättre för varje match och lära oss och det tyckte jag märktes av senast. Det krävs att man höjer sig framför allt i tekniska drag, men också mentalt för varje spelare att det krävs ytterligheter och topprestationer.

Växjös avgörande mål senast blev omdiskuterat sedan Örebrobacken Johan Motin åkt på en tripping i skedet innan, utan domaråtgärd. Men Johan Tornberg vill inte lägga någon vikt vid det.

– Det är en incident som det blev diskussioner på och som kändes halvsurt att åka på, men vad fasen. Det är saker som inträffar och som vi behöver skala av. Det kan vara saker som kommer till vår fördel i match sju eller något sådant.

I senaste matchen var Jared Aulin kanske något överraskande petad. Hur laget formeras i kväll är oklart.

– Det är konkurrens i laget och det gäller för spelare och ledare att kunna ta det. Alla måste förstå att vi gör allt för Örebro Hockey. Vikten och förståelsen i det måste vara hundraprocentig, säger Tornberg.

Mer läsning

Annons