Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffe Viktor kastade handskarna

Han kastade handskarna och tog fighten mot Växjös Colby Armstrong. Sedan var Viktor Ekboms genrep över.
– Om han vill slåss så får man ställa upp, säger backen.

Annons

Det var i början av den andra perioden som Viktor Ekbom och Växjös Colby Armstrong kastade handskarna och hamnade i slagsmål. Resultatet blev ett matchstraff för båda och ett jack på näsan för Ekbom.

– Det var ingen speciellt egentligen. Sådant som händer. Han ville slåss och då var det inte mer med det, säger 24-åringen som hämtats in inför den här säsongen från EHC München.

Den petiga domarnivån som präglat tidigare försäsongsmatcher lyste med sin frånvaro. Ändå var det gott om utvisningar i en match som var långtifrån träningsmatchkarraktär.

– Det var mycket känslor för att vara en träningsmatch. Det var säkert en del som hängde kvar från när vi mötte dem förra veckan, säger Ekbom.

Och Ekbom är

Förlust med 2–5 var knappast vad han eller någon annan i Örebro hade räknat med. den förste att erkänna att det kommer krävas mer när SHL drar igång.

– Det här var ingen vidare match överhuvudtaget. Vi var inte med från början och släpper in dem alldelses för lätt. De får för enkla mål. Sista perioden var ganska okej. Den kan vi väl ta med oss. Men i övrigt har vi visat tidigare under försäsongen att vi kan så mycket bättre, säger han och fortsätter:

– Nu måste vi fortsätta jobba på det vi har tränat på. Det tror vi stenhårt på och följer vi bara det till punkt och pricka så kommer det att bli bra.

Ingen oro efter ett sånt blekt genrep?– Nej, det här är bara att glömma och gå vidare, säger Ekbom.

Mer läsning

Annons