Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga beskedet inför matchen mot Örebro

Här är Luleås tunga besked inför matchen mot Örebro på onsdag: Backen Robin Jonsson tvingas lägga av med ishockeyn på grund av en ryggskada.

Annons
Robin Jonsson.

Det är Luleå Hockeys egen hemsida som på måndagsförmiddagen går ut med nyheten att Robin Jonsson, 31, tvingas lägga ned sin ishockeykarriär på grund av en ryggskada.

– När vi mottog beskedet från Robin om att hockeykarriären är över kändes det fruktansvärt tråkigt – speciellt för Robin själv med tanke på allt som han har gått igenom med sin operation och pliktskyldiga och norrgranna rehabiliteringsträning under så lång tid, säger Lars ”Osten” Bergström, sportchef i Luleå.

Robin Jonsson är uppvuxen i Stockholm men gick på ishockeygymnasiet i Karlstad och inledde seniorkarriären i Bik Karlskoga där han under fyra säsonger gjorde totalt 96 matcher. Därefter har han representerat Färjestad, Timrå och Luleå, gjort totalt 586 matcher i SHL och spelat 26 A-landskamper för Sverige.

Under årets säsong stoppade ryggskadan honom från spel hela hösten, men den 3 januari gjorde Jonsson comeback. Det höll dock bara i fyra matcher, och med facit i hand blev bortamatchen mot Brynäs den 15 januari karriärens sista.

Även Brynäs, som Örebro Hockey möter nästa tisdag, har drabbats av ett tungt skadebesked då Karlskogasonen Simon Bertilsson, 23, skadade ena foten i matchen mot Frölunda i lördags och nu riskerar att missa resten av grundserien.

– Det var så pass svullet att det var svårt att göra en exakt bedömning av skadans art. Det var ingen fraktur men det går inte att räkna med honom den här veckan och det finns farhågor att det tar ännu längre tid, säger Brynäs sportchef Bengtzén till Gefle Dagblad.

Mer läsning

Annons