Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år till för Peter i Lugano

Han klev av Örebro Hockey efter kvalserietriumfen. Skrev kontrakt med HC Lugano i Schweiz. Efter bara ett par månader på jobbet har kontraktet förlängts.

Annons

Peter Andersson och huvudtränaren Patrick Fischer har inte haft någon dans på rosor sedan de tog över HC Lugano i somras.

Efter en hygglig start radade laget upp förluster. En trend som nu vänts, och Lugano har efter fem vinster de senaste sju matcherna klättrat upp på slutspelsplats.

- En hel del skador, plus att vi gjort oss av med ett antal spelare som inte höll måttet. Vi har valt en jäkligt tuff väg, men det ser allt bättre ut, och det är uppenbart att vi har klubbens ledning med oss i arbetet, säger Peter Andersson.

De fick ta över en redan färdig trupp, som förre tränaren Larry Huras satt ihop, och jobbar nu med att restaurera den efter egna huvuden och ett annat sätt att spela ishockey.

- Vi har gjort klart för ledningen att det kommer att ta lite tid. Jag skulle säga att om ett par år kan vi vara med och slåss i toppen på allvar.

I veckan är Peter Andersson hemma i Sverige på besök, och har då också hunnit med att ta emot priset som "årets coach" för fjolårets säsong. Ett pris som delas ut av hockeyjournalisternas förening i Sverige.

- Jätteroligt att få det. Nu skedde utdelningen i Malmö, för att det passade bäst logistiskt, men jag hade hellre sett att det blivit av i Örebro. Här finns flera andra som jag skulle vilja dela priset med, inte minst Lars "Mozart" Andersson och Micke Fahlander som var med och betydde mycket på hela resan från division 1 till SHL, säger Peter.

Läs en längre intervju i morgondagens NA, papperstidning och e-tidning!

Mer läsning

Annons