Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två puckar i mål - samtidigt 

Johan Wiklander undrade om pucken var inne när Örebro gjorde 1-0 mot Frölunda. Svaret? Det var två puckar i Frölundamålet - samtidigt.

Annons

Se "spökmålet" 40 sekunder in i tv-inslaget ovan.

Den märkliga situationen inträffade i första perioden i går kväll när Örebro Hockey mötte Frölunda i Scandinavium.

6.26 in i matchen tog Örebro ledningen. Henrik Löwdahl passade i sidled till kedjekompisen Johan Wiklander som vid bortre stolpen rakade in pucken bakom Lars Johansson. Så verkade det i alla fall.

Men Frölundamålvakten var själv övertygad om att han räddat pucken i plockhandsken. Och efteråt berättade Wiklander för NA att han själv var osäker på om målet skulle godkänts.

- Det vete tusan om pucken var inne. Jag svingade på pucken och så tog han (Lars Johansson) den i plocken. Jag blev överraskad när domaren blåste mål direkt, trodde åtminstone det skulle bli videogranskning, sa Örebrospelaren till NA.

Sanningen var märkligare än så. Domarbasen Peter Andersson har nu i efterhand granskat situationen och funnit följande: Det var två puckar i målet.

Aftonbladet berättar att Frölundamålvakten i periodpausen uppvaktade domaren Sören Persson och berättade att en puck glömts kvar i målburens vadering efter uppvärmningen. Det var den pucken som matchdomare och videomåldomare dömde som mål för Örebro.

- Vi kan konstatera att någonstans har det funnits en puck inne i målet och det är den som domarna bedömer situationen på. Det var en uppvärmningspuck som har satt sig i vaderingen bakom nätet på något sätt, säger Peter Andersson till Aftonbladet.

Ändå var det ett regelrätt mål. I efterhand har situationen granskats och på videon är det tydligt att Lars Johanssons plockhandske är bakom mållinjen.

-  Pucken är i plocken. Och plocken är bakom mållinjen. Då kan man enligt alla gällande regler döma mål. Den här gången var det alltså två puckar i mål, säger Peter Andersson.

Mer läsning