Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viitaluoma på väg tillbaka

Ville Viitaluoma gjorde stor succé i Örebro under våren.
Enligt vad NA erfar är klubben nu nära att köpa loss centern från finska HPK.

Annons

I slutet av februari rustade Örebro rejält för att förstärka laget inför slutspurten i SHL och eventuell kvalserie. En av spelarna som lånades in på korttidskontrakt var Ville Viitaluoma.

Den 33-årige centern blev en succé och stod för sex poäng (fem mål och en assist) i grundserien för att sedan följa upp med sex poäng (fyra mål och två assist) på tio matcher i kvalserien. Örebro säkrade som bekant SHL-kontraktet och nu är Ville Viitaluoma på väg tillbaka till klubben även nästa säsong.

Enligt uppgifter till

NA är Örebro nära att göra klart med en övergång som skulle göra honom till Örebrospelare fullt ut.

Agenten Thomas Sjögren representerar Acme World Sports där Ville Viitaluoma är en av spelarna i stallet.

– Som det ser ut just nu har han ett avtal med HPK och det är det vi har att förhålla oss till.

Har den kommit konkreta bud från andra klubbar?– Absolut. Det är en bra spelare och vi får förfrågningar om honom hela tiden.

Är Örebro en av dem?– Örebro är nöjda med honom efter det jobb han gjorde där så visst är han intessant för dem. Men för oss gäller det som sagt att respektera det kontrakt han har med HPK och det är det vi är inställda på.

General manager Pontus Gustafsson säger så är om Viitalouma:

– Det låter jättekul om det är så. Jag önskar att det vore så. Det är en fantastisk spelare, men i övrigt har jag inga kommentarer kring det.

Har ni hunnit långt i förhandlingarna med ytterligare nyförvärv som inte presenterats ännu?– Ja, vi har en spelare som vi kommer att presentera de närmaste dagarna.

Är det Ville Viitaluoma?– Nej, det är det inte, säger Pontus Gustafsson.

Den 10 april presenterade Örebro Daniel Viksten, Derek Ryan, Joonas Jalvanti och målvakten Julius Hudacek som klara värvningar inför säsongen 2014/2015.

Mer läsning

Annons