Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vik-tränaren: "Bästa laget vi mött"

Efter totalt 2-10 på två möten var Västerås tränare Joakim Fagerwall ödmjuk:
- Örebro är det klart bästa laget vi mött i vinter. 

Annons

5-2 i Västerås i torsdags, efter en rysare i slutperioden.

5-0 i returen i Behrn arena i går.

- I stora drag räckte vi helt enkelt inte till. Örebro är vassare på många olika plan, säger Fagerwall.

Västeråsarna var med i matchen i en period. Örebro tog ledningen i powerplay genom Brian Willsie, fint framspelad av Johan Wiklander efter 4.21. Men efter det var det gästerna som tog över ganska mycket av spelet, då de ofta fick fast Örebro i egen zon.

- Då får vi till en del långa anfall, men är inte effektiva. Sedan tycker jag att vi börjar andra perioden bra, tills utvisningen kommer som avgör matchen, säger Fagerwall.

Han talar om Fredrik Johanssons axel/armbåge i huvudet på Henrik Löwdahl som kostade Johansson ett matchstraff och Västerås fem minuter i numerärt underläge. Örebro utnyttjade det till att göra 2-0, Ville Viitaluoma, och när Marcus Jonsson drog på sig en utvisning till så satte Tim Wallace 3-0 i numerärt överläge.

- Fredriks tackling mot Löwdahl var oturlig, han gör inte sånt med flit, det kan jag lova. Däremot var den andra utvisningen riktigt dålig att ta, säger Västerås-tränaren.

- När de gör 3-0 bryts vi ner, tappar tron på att vi kan göra något åt det här. Totalt sett och i stora drag över de här två matcherna räcker vi inte till. Örebro är det klart bästa lag vi mött i vinter.

Örebros assisterande tränare Håkan Åhlund, som efter segern i Västerås var riktigt irriterad över fyra utvisningar i slutperioden som kunde ha kostat matchen, var nu i stället riktigt nöjd.

- I kväll var vi ödmjukare och spelade med disciplin och effektivitet. Första perioden var jämn, och självklart blev deras femminutersutvisning avgörande. Vi fick ett jätteläge då och tog det. Vårt powerplay var riktigt bra i kväll, säger Åhlund.

Både Henrik Löwdahl och Anders Eriksson, två centrar, klev av skadade. Hur allvarligt?- Det vet jag inte, kan bara hoppas att det inte är allvarligt, men vi har inte hunnit kolla på det, svarar Åhlund.

Djurgården nästa på Hovet, tisdag. Om Örebro tar tre nya poäng i den matchen är SHL-kontraktet i hamn.

Mer läsning

Annons