Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Viktigast att komma igång rejält"

Första matchen som Örebro Hockey-tränaren. Första matchen på resan mot den historiska SHL-säsongen. Patrik Ross vet vad han vill se i kvällens träningsmatchpremiär mot AIK.

Annons
.

Det är två bottentippade SHL-lag som i kväll drabbar samman i Behrn arena i säsongens allra första träningsmatch.

Men, den här tiden på säsongen betyder sådant ingenting. Och resultat nästan lika lite. Örebro Hockey-tränaren Patrik Ross, som gör debut i Behrn arenas avbytarbås, vet däremot vad som betyder något och vad han vill se.

– Det viktigaste är att vi kommer igång rejält, att vi inte är överallt och ingenstans. Att vi är där vi ska vara i banan, att inte alla försöker gå efter pucken. Att det inte ser för virrigt ut, vilket det lätt kan göra första träningsmatchen. Ibland liknar de ingenting. Och när vi väl får chansen, då ska benen gå som tjuven. Avvägningar, det är vad vi kommer att prata mycket om inför matchen, säger Ross.

Örebro Hockeys trupp spikades bara ett drygt dygn före träningsmatchpremiären när NHL-meriterade Tim Wallace blev klar.

Med hela truppen klar är Ross nöjd.

– Vi tyckte att vi hade ett bra lag när vi gick upp, det fanns mycket kvalitet. När vi sedan gått upp ett pinnhål behövde vi lite nyförvärv, men vi är noga med att vi bygger vidare på den kvalitet som redan fanns. De som kommer in får foga sig efter de som varit här innan. Det är inte de nya spelarna som sätter villkoren. Det finns en grundpelare och ett tänk på plats, vi har ett spel vi tror på, och sedan får de andra komma in och bidra.

Tim Wallace missar kvällens match, amerikanen flyger in på fredag. Saknas gör också skadade trion Jared Aulin (lår), Robin Olsson (höft) och Johan Adolfsson (huvud) samt Dan Iliakis som spelar på artistkontrakt och anländer senare, och målvakten Johannes Jönsson som spelar med Almtuna mot Enköping i morgon.

Därmed har Örebro 23 spelare att välja på till kvällens 22-mannatrupp. En trupp som meddelas under dagen.

– Vi berättar för spelarna på samlingen i morgon klockan tio, så dessförinnan vill jag inte släppa den, säger Ross.

Läs Ross åsikter om Tim Wallace och mycket mer inför träningsmatchpremiären i onsdagens NA som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons