Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-backen om petningen

Han har spelat två VM-turneringar med Tjeckien och gjorde 30 poäng för Sparta Prag förra säsongen. Men i premiären mot Modo petades Jakub Krejcik ur truppen. Här berättar han varför.

Annons

En av få tillgängliga spelare som inte fick följa med till Örnsköldsvik var Jakub Krejcik. Den 23-årige backen, som värvades till Örebro i somras efter en lysande säsong i Sparta Prag, fick vackert stanna hemma och coachen Kenta Johansson berättade för NA att motiveringen var att han behövde träna.

Nu berättar Krejcik själv om petningen.

– Jag har precis kommit tillbaka från en skada jag hade i nedre delen av ryggen. Det var en vecka där jag inte gjorde någonting och nu handlar det om att bygga upp fysiken och komma i form igen.

Hur går det?

– Det går bra. Jag känner mig i ganska bra form och arbetet med Mattias (Mattsson, fystränare) har fungerat väl. Men jag vet att jag måste fortsätta träna hårt.

Är du redo att spela mot Frölunda?

– Coachen sa att jag behövde mera tid och inte var redo mot Modo. Jag tycker att jag är redo att spela mot Frölunda men vi får se. Det är första matchen hemma så det vore perfekt om jag skulle bli uttagen i laget.

Premiären mot Modo såg han på tv.

– Vi spelade stabilt och förtjänade absolut att vinna. Nu gäller det bara att fortsätta på det sättet, säger Jakub Krejcik.

Tjecken tog VM-brons 2013 och spelade även turneringen 2012. Han gjorde 30 poäng (åtta mål och 22 assist) på 56 matcher för Sparta Prag förra säsongen. Där var han på lån från KHL-klubben Lev Prag.

Mer läsning

Annons