Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walter: Jag tror att ligan passar mig

Han är en spelare som ska bära Örebro Hockey i vinter. I går landade Ben Walter, och välkomnades med ett svettigt spinningpass.

Annons

- Jag är glad att vara här och väldigt förväntansfull. Har en väldigt positiv bild av klubben och den ambition att etablera sig i ligan som verkar genomsyra allt och alla här, säger den 29-årige kanadensaren efter en timmes intervallträning på spinningcykel.

Jetlaggad efter en lång resa från Vancouver i går dök han rakt in i hetluften under fystränaren Mattias Mattssons ledning.

- Det känns förstås lite i kroppen, men det är okej. Jag vill komma in i det här så fort som möjligt. Det är också därför jag valt att komma tidigare än de andra killarna hemifrån. Jag har aldrig spelat i Europa tidigare, och även om jag tror att det kommer att passa mig bra så vill jag kunna förbereda mig så bra som möjligt, säger Ben Walter.

En spelskicklig och skridskostark center, mer av en framspelare än en målskytt. Det är så han beskrivs.

- Att någon gång spela i Europa är en tanke jag haft länge. Jag tror att det passar min spelstil, jag tycker om att ha pucken och göra något med den inom laget i stället för att dumpa och jaga. Det ska bli väldigt spännande att försöka hjälpa Örebro att etablera sig i högsta ligan, säger Walter.

Med en pappa, Ryan Walter, som spelat dryga 1000 NHL-matcher och vunnit Stanley cup med Montreal Canadiens är Ben bokstavligen född in i hockeyn.

- Så är det. Jag lärde mig åka skridskor i Montreal Forum, och växte mer eller mindre upp i omklädningsrummet med den tidens hockeystjärnor. Men för mig var de mer pappas kompisar än några stjärnor.

Själv har han gjort 24 NHL-matcher med tre olika klubbar. I AHL har Ben Walter däremot varit en pålitlig poängmaskin i ett antal säsonger.

- Ganska många killar får chansen att prova NHL. Det svåra är att verkligen etablera sig och stanna kvar. Jag är glad och tacksam att jag fått mina chanser, det är en dröm jag alltid haft. Med åren får man inse att det sista steget kanske inte blir av, och nu vill jag göra allt jag kan för att visa att jag är en bra spelare i den svenska ligan.

Läs en längre intervju med Ben Walter i fredagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons