Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walter om första målet: "Mycket lättnad"

I 21 matcher var han mållös i Örebro-tröjan. På lördagen gjorde Ben Walter sitt första mål. Men på nytt blev det förlust för Örebro.
– Det är väldigt blandade känslor, säger Walter.

Annons
Ben Walter (längst till höger).

Den 29-årige kanadensaren, med ett NHL-mål på 24-matcher för Boston Bruins, New York Islanders och New Jersey Devils, gjorde ett mål på försäsongen med Örebro Hockey. Men i SHL dröjde det till den 22:a omgången innan han fick jubla. Walters mål betydde 1–1 och kom i powerplay. En lättnad för honom.

– Ja, mycket lättnad. Jag var tvungen att se efter om den verkligen gick in. Jag fick en bra passning från (Marcus) Weinstock och försökte trycka in pucken. Jag tror att det första skottet gick på hans (Leksands målvakt Oscar Alsenfelt) benskydd och sedan kan den ha studsat på mig. Jag försökte bara slå till direkt och jag vet inte ens om jag träffade pucken med min klubba eller gick in via mitt bröst. Men, det är ett sånt mål som man hoppas kunna få. Det kändes definitivt skönt, säger han.

– För mig känns det skönt att äntligen få göra det där målet. Det har dröjt lång tid, och det var som att lyfta bort ett ok från mina axlar.

Men det blev ny tung förlust för Örebro. Trots att Conny Strömberg bara 1.13 efter Walters mål gjorde 2–1 så vände Leksand och vann med 3–2. Örebros elfte raka förlust.

– ännu en tuff förlust för oss att hantera. Det är samma sak som händer igen, som det har varit en lång tid nu, känns som nu. Vi jobbar hårt, vi gör det vi vill göra, vi skapar många chanser – men ändå är vi på den förlorande sidan till slut. Det är som det är, men det börjar kännas väldigt frustrerande nu, säger Ben Walter.

Vad kan ni göra nu?– Det handlar verkligen om att hitta ett sätt att vinna på. Alla säger det, men det är sant. Om du kan få ett viktigt mål vid rätt tidpunkt, eller en viktig räddning, eller ett mål powerplay eller ett bra boxplay … Vi måste höja oss i de här nyckelmomenten. Vi har inte lyckats göra det och det har varit vårt största problem.

– Vi måste försöka att vara positiva även i fortsättningen. Vi måste fortsätta jobba med saker på träningarna, och bli bättre i box- och powerplay … Uppenbarligen kan vi bli bättre i båda momenten. Det är vad vi försöker göra.

Förutom Walters mål skapade Örebro bra tryck i powerplay med Walter, Justin DiBenedetto, Tim Wallace, Marcus Weinstock och Daniel Sondell.

– Vi flyttade runt pucken bra och hade några bra chanser. Vi kunde absolut ha gjort mer än ett mål i powerplay, helt klart. Men, det är som det är och det räknas bara när du sätter pucken i nät. Vi är där vi är nu, och vi kommer att fortsätta jobba hårt och vara positiva.

Matchen avslutades med ett större kurr när Emil Kåberg och flera Leksandsspelare, bland annat Tom Linder och Matt Lashoff, drabbade samman efter slutsignal. Justin DiBenedetto och Joonas Rönnberg slogs och fick matchstraff, precis som Kåberg.

– Det är klart att det blir mycket frustration, särskilt mot det här laget. Vi har haft tuffa matcher mot dem alla tre gånger, och vi spelar hockey på ett liknande sätt och du kan se att grabbarna blev frustrerade. Du försöker att inte ta ut det på det sättet, men ibland kan man inte hjälpa det. Det spårade inte ur, det lugnade ner sig ganska snabbt. Det är svårt att förvänta sig något annat i det här läget, säger Walter.

Örebros oförmåga att överlista Oscar Alsenfelt i Leksands mål var ett återkommande samtalsämne. 46 skott i första mötet slutade med 1–2-förlust. 48 skott på lördagen slutade med 2–3-förlust. Ben Walter menar att det är en kombination mellan att Alsenfelt är bra och att Örebro inte är tillräckligt skickliga i avsluten.

– Jag tror att vi kan hugga på fler returer och försöka få in mer trafik framför honom. Det är en stor målvakt och han täcker bra. Vi måste försöka hitta ett sätt att överlista sådana målvakter. Om det handlar om att finta skott, eller lägga ytterligare en passning eller lägga på mål och gå hårt på returer – det är saker som vi måste bli bättre på.

Walter hoppas på fler mål snart.

– Ja, förhoppningsvis behöver det inte dröja 22 matcher till nästa fullträff. Jag tar med mig det från den här matchen, säger han.

Mer läsning

Annons