Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weinstock behövde inte åka till BB

BB eller SHL? Det var frågan för Marcus Weinstock inför mötet med HV71.

Annons

Marcus Weinstock missade matchen i Skellefteå i torsdags. Sambon Josefin väntar parets andra barn och Örebroforwarden ville inte riskera att missa förlossningen. Därför stannade han hemma.

- Det var en risk att åka så långt, inte så smart att ge sig ut. Vi pratade fram och tillbaka och sen tog vi beslutet att det var bäst att jag stannade hemma, förklarar Marcus.

Istället tränade han med J20-laget och när inget hänt på hemmafronten lämnade han klartecken för spel mot HV71. Marcus fick inleda på reservbänken men spelade regelbundet under andra halvan av matchen.

Efter matchen var det fortfarande lugnt.

- Barnet var planerat att komma i dag (på lördagen) men det har inte hänt nånting. Vår dotter Meja var två veckor sen så vi har ställt oss in på att det kunde gå över tiden. Vi ska till en specialist på tisdag så får vi se vad det blir för beslut.

På onsdag spelas

nästa match, hemma mot Växjö. Nästa bortamatch blir mot AIK i Stockholm på fredag kväll.

- Om det inte hänt nånting, och jag blir uttagen till AIK-matchen, åker jag med. Då är det bara två timmar till Örebro i bil, så då hinner jag hem, säger ”Weinis”.

Om insatsen mot HV säger han:

- Det är riktigt bra från första nedsläpp till sista sekund. Vi åkte mycket skridsko och slog inte med klubba. Vi fick vår första utvisning när det var 14 sekunder kvar av matchen, säger han.

Hur länge orkar ni hålla i den här succéstarten?

- Vi är inte favoriter nån gång, det är bara att kriga och slita som gäller. Och gör vi det kan vi matcha alla lag. Vi är fruktansvärt bra tränade, säger Weinstock.

Mer läsning

Annons