Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weinstock straffade AIK

Efter tolv missade straffar, då klev Marcus Weinstock fram. Satte enda straffen av 14 stycken och gav Örebro segern mot AIK med 2-1.

Annons

Det var en match som från början till slut skulle handla om AIK. Om lagets chans till att behålla SHL-platsen, om hur laget motade bort det mesta Örebro hade att komma med, om hur laget fick chans på chans att avgöra. Men också om hur laget missade det mesta.

I vägen för en AIK-seger stod Henrik Lundberg. Lundberg, som fått agera båsöppnare i hela kvalserien utom mot Djurgården, visade att han minsann kan hålla i en förstaspade med omsorg.

Hemmalaget fick endast hål på honom en enda gång i matchen. Och det var i den första perioden.

Redan efter tre minuter och 15 sekunder tog AIK ledningen. Och det genom Dennis Nordström.

Örebro drog sedan på sig utvisning på utvisning. Hade svårt att hitta rytmen. Och med tongivande spelarna Anders Eriksson, Daniel Sondell, Christoffer Norgren och Jared Aulin vilandes fick de yngre förmågorna som luftades istället en tuff uppgift. J20-ersättarna Anton Brehmer och Filip Bergmark gavs chansen. Liksom Gustav Bäcström och Calle Åsell.

Och det var just en av ungtupparna som skulle vara inblandad i Örebros kvitteringspuck. Anton Brehmer, född -94, skarvade ned pucken i AIK:s högra sarghörn. Där studsade den rätt ut i banan, till en framrusande Johan Wiklander. Han utnyttjade att hemmalagets målvakt Daniel Larsson hade tappat första stolpen, och placerade behärskat in 1-1, drygt åtta minuter in i den andra perioden.

Den tredje perioden var lika målrik som intensiv. Inte alls alltså. Det blev 0-0 där, och matchen övergick till förlängning. AIK fick då börja i numerärt överläge i 54 sekunder eftersom Örebros Thomas Skogs återfanns på botbänken för en hög klubba.

Men hemmalaget missade möjligheten att avgöra, och matchen gick till straffar.

Och efter att laget turats om med att missa straff efter straff klev Marcus Weinstock fram för Örebro. Gjorde precis vad han skulle och satte press på den gamle NHL-räven i hemmalaget, Michael Nylander. Men han missade också, och bonuspoängen till Örebro.

Tack vare poängen säkrade Örebro kvalseriesegern.

Klicka

Läs mer om matchen och  intervju med Anton Brehmer i lördagens pappers-NA eller köp den som e-tidning här nedan! 

NA:s Henrik Brändh och Eric Fiedler rapporterade direkt från matchen. här eller på länken till höger för att se deras matchrapporten!

Mer läsning

Annons