Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willsie: ”Måste bli bättre borta”

Tre av Örebros fyra nollpoängare har kommit på bortaplan.Det håller inte, enligt Brian Willsie. – Vi måste inse att vi inte är underdogs bara för att vi spelar borta, säger forwarden efter 4-1-förlusten mot Brynäs.

Annons

Den rutinerade amerikanen var inblandad i mycket av det som Örebro presterade offensivt mot Brynäs, Tyvärr, för alla som håller på Örebro, kom allt att handla om vad Örebro INTE presterade defensivt. Fyra snabba Brynäsmål i andra perioden innebar i praktiken att matchen var över.

– Vi väntade på att någonting skulle häna och plötsligt låg vi under med fyra mål. Vi lämnade vår målvakt ensam och nu måste vi hitta ett sätt att bli bättre i våra bortamatcher, säger Willsie.

Förklara skillnaden med att spela hemma och borta?

– Det borde inte vara någon skillnad. Vi måste vara professionella och inse att varje poäng är lika värdefull. Man måste kunna spela både hemma och borta. Även om vi är mer bekväma inför vår egen hemmapublik ska det ska inte behöva betyda att vi är underdogs i varje bortamatch. Men vi växer hela tiden som lag och kommer lära oss av det här, säger Willsie.

Efter en sömnig och spelmässigt dålig förstaperiod svängde allt över till Brynäs så fort de fick första målet. Men det ska heller inte behöva vara avgörande enligt Willsie.

– Mot Skellefteå visade vi bra karaktär och att vi kan komma tillbaka även om vi inte gör det första målet. Vi vet att vi har chansen att vända på matcher även om vi inte lyckades den här gången.

Mer läsning

Annons