Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk i Parkinson - nu får Rögles tränare stöd av Örebro-forward

I söndags kom beskedet att Rögles huvudtränare Björn Hellkvist hoppar av på grund av sjukdom.
– Ett mycket tråkigt besked. Jag gillar Björn, han är en väldigt bra tränare, säger Örebro Hockeys forward Henrik Björklund som spelade i Rögle förra säsongen

Annons
Björn Hellkvist.

Björn Hellkvist fick diagnosen Parkinsons sjukdom för cirka ett år sedan. Sjukdomen gör att han inte orkar fortsätta som huvudtränare. Henrik Björklund tillhörde Färjestad förra säsongen, men lånades ut till Rögle.

– Björn Hellkvist hjälpte mig verkligen att utvecklas. Det är en förlust för laget och klubben att han slutar, men jag förstår givetvis hans beslut. Det viktigaste är att han mår bra, jag önskar honom lycka till, säger Henrik Björklund.

”Kul att mötas”

Förra säsongen slutade Rögle tvåa i allsvenskan och fyra i kvalserien, snäppet bättre än Örebro Hockey alltså som kom trea och femma.

– Det ska bli otroligt kul att möta dem och förhoppningsvis slå dem, säger Henrik Björklund om sitt gamla lag och tillägger:

– Visst ska det även bli kul att träffa killarna igen, men det är lite prestige. Jag vill såklart vinna mot dem, helst göra mål på dem med.

Henrik Björklund har gjort ett mål så här långt i Örebrotröjan, mot Almtuna i säsongens första hemmamatch.

”Skönt att sätta dit den”

– Det var skönt att få sätta dit den, det har varit lite sådär med målskyttet för min del så här långt.

Örebro Hockey har fått en del kritik för sitt spel, främst för att spelet i powerplay har gett dålig utdelning. Laget har hittills endast gjort mål i 10,53 procent av sina powerplay, det är bara Rögle och Borås som är sämre.

”Lite att jobba med”

– Vi har lite att jobba på spelmässigt, främst med spelet i powerplay. Förhoppningsvis lossnar både det och målskyttet snart, vändningen kommer förhoppningsvis redan mot Rögle.

Henrik Björklund.

Mer läsning

Annons