Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadetyngt Lindlöven förlorade

Bara tre och en halv backar.
Då orkade inte Lindlöven stå emot Tierp.
– Det blir tungt för oss, säger tränaren Tomas ”Osten” Östlund efter 2–5-förlusten.

Annons

Lindlöven har stora problem på backsidan, främst på grund av skador. Nyligen fick Andreas Söderström käken sönderskjuten - och i dagens match gick lettiske backen Sergejs Louskins sönder redan i den första perioden.

Lägg där till att hans landsman Sergejs Tjoluskins skickades hem innan matchen mot Tierp.

– Han levererade helt enkelt inte, säger tränaren Tomas ”Osten” Östlund.

Så Lindlöven fick gå runt på bara fyra backar i dag, eller egentligen tre och en halv, för Sami Matikainen lirade halvskadad. De tre övriga var Marcus Sjöö, Mattias Morén och Andreas Sand.

Och då orkade inte Lindlöven riktigt stå emot. Visserligen bara 1–1 efter den första perioden efter mål av Richard Flodin, men i den andra ryckte Tierp till 4–1. Lindlöven lyckades reducera i början på sista perioden genom Joakim Olsson Fromell. Men närmare än så kom inte laget.

– Vi har ont om folk. Men samtidigt tycker jag att vi inte riktigt kom upp i normal standard. Det är en ganska dålig insats överlag, säger ”Osten” kritiskt.

Lindlöven får nu ha siktet inställt på fortsättningsserien efter jul. Prio ett just nu är att få in en back eller två. Enligt Tomas Östlund för man samtal med en back just nu.  

Mer läsning

Annons